Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Közel 100 milliós mínusz az önkormányzati sportklubnál?

Kecskemét - Az LMP kecskeméti frakciójának véleménye szerint a sportolók és a sportbarátok a legnagyobb vesztesei a KSE körül kialakult botránynak.
Minél hamarabb rendbe kell tenni a KSE Kft. gazdasági ügyeit, hiszen a kialakult helyzetben a sportolók és a szurkolók azok, akik leginkább szenvedő alanyai a bizonytalan légkörnek – áll az LMP kecskeméti frakciójának közleményében. 2011. szeptember 15-i ülésén Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a Kecskeméti KSE Sportegyesületeket Működtető Kft. Gazdálkodását Vizsgáló Bizottság felállításáról. Erre az országos sajtó felé is kiszivárogtatott, gyanús számlamozgásokról szóló hírek szolgáltattak alapot.

A vizsgáló bizottság az október 27-i testületi ülésen terjeszti részjelentését a Közgyűlés elé, melyet a testület zárt ajtók mögött készül tárgyalni, mert a jelentés állásfoglalást igénylő személyt érintő kérdést is tartalmaz. Az LMP tiszteletben tartja a személyes adatokat, viszont azzal nem ért egyet, hogy a teljes napirendi pontot zárt ülésen tárgyalja a Közgyűlés. Miután a Kft. 94%-ban önkormányzati tulajdonú, az önkormányzattól kapott támogatása közpénz, így nyilvános adatnak minősül. Ilyen esetekben a város polgárainak joguk van tudni, hogy adóforintjaik hova folynak. Vagy nem tudhatnak Kecskemét lakói a sajtóban is megírt 64 millió forint sorsáról?

A KSE Kft. 2010. évi mérleg szerinti eredménye mínusz 90 millió forint volt, ezért az LMP egy éve javasolja a Kft. belső szerkezetének átalakítását, a három szakosztály költségvetésének különválasztását. Véleményükk szerint az új struktúra kialakítását nem a politikusoknak, hanem az érdekelt szakmai feleknek kellene meghatározni. A Kft. átlátható és stabil működése pedig a városvezetés felelőssége, így szükség van egy folyamatos, körültekintőbb belső ellenőrzési rendszerre is - áll az LMP közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2011. október 25. 21:42
    „lopás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képek: brutális ütközés az 55-ösön - egy halott

Egy 54 éves férfi életét vesztette, miután Suzuki személygépkocsijával frontálisan összeütközött egy… Tovább olvasom