Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Közlekedési tanulmányok miatt tett feljelentést az MSZP kecskeméti elnöke

Kecskemét - A város polgármestere szerint a szocialisták a településen zajló fejlesztéseket támadják.
Feljelentést tesz két, Kecskemétet és környékét érintő közlekedésfejlesztési projekthez készített tanulmány miatt Király József, az MSZP kecskeméti elnöke.

Az önkormányzati képviselőként is dolgozó politikus csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy szerinte a két tanulmányért túlzott összeget fizetett ki az önkormányzat.

Király József - aki képviselőjelöltként indul Bács-Kiskun megye 1-es választókerületében - azt állította, hogy önkormányzati képviselőként két uniós pályázathoz készített előtanulmányról nem kapott "kellő felvilágosítást", illetve nem kapott másolatot azokról.

Elmondta, hogy 2013 októberében járt az önkormányzat jegyzőjénél, ahol két, "aránylag vastagnak mondható" tanulmányt kapott meg betekintésre, de nem vihette el, ezért kijegyzetelte azokat. Állítása szerint a két tanulmányért kifizetett kétszer nettó 15 millió forint "eltúlzott".

Király József szerint összefércelt, a Közlekedési Tudományi Intézettől nagy pénzekért megrendelt és más egyéb szervezetektől származó különböző előtanulmányokból, "összedobott tanulmányról van szó".

A politikus közölte, a város jegyzője a szerzői jogokra való hivatkozással megtagadta tőle, hogy másolatokat készíthessen a tanulmányokról. Mint mondta, "másfél, két órán keresztül" átalapozta a tanulmányokat, és jegyzeteket készített róluk, amit a nyomozóhatóság részére át fog adni.

Kecskeméti polgármester: a városban zajló fejlesztéseket támadják a szocialisták

A kecskeméti polgármester szerint a városban zajló, két közlekedési projektnél a felügyelő hatóságok sem az eljárásokban, sem azok tartalmában nem találtak kifogást.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere az MTI-nek ezt annak kapcsán mondta el, hogy Király József, az MSZP kecskeméti elnöke csütörtökön bejelentette: feljelentést tesz két, Kecskemétet és környékét érintő közlekedésfejlesztési projekthez készített tanulmány miatt. A szocialista politikus szerint a két tanulmányért túlzott összeget fizetett ki az önkormányzat.

Zombor Gábor polgármester - aki a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeként indul Bács-Kiskun megye 2. választókerületében - elmondta: a kecskeméti szocialisták a városban zajló fejlesztéseket támadták meg.

Jelenleg két nagy projekt keretében 19,2 milliárd forint összegű beruházás zajlik a városban, amelyek a szocialisták által kifogásolt tanulmányok által megalapozott pályázatok eredményei - fogalmazott a polgármester.

Hangsúlyozta: a város a projektekhez készített dokumentumok és tanulmányok ellentételezését a pályázati forrásból tudták finanszírozni.

Zombor Gábor leszögezte: a pályázatok eddig lezárult sikeres szakaszai átestek mind a hazai, mind az európai uniós felügyeleti vizsgálatokon, de sem az eljárásokban, sem azok tartalmában kifogást nem találtak.

Felhívom a figyelmét minden politikai erőnek Kecskeméten, hogy ne okozzon kárt a városnak az országgyűlési választás kampányának hevében – fűzte hozzá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zombor: Kecskemét sikeres uniós pályázó

A város által elnyert EU Önerő Alap támogatásokkal kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót szerdán… Tovább olvasom