Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Központi ballagás: színes léggömbökkel búcsúzott a 2011-es évfolyam

Kecskemét – A városháza melletti Országzászló emlékműnél tartották az első központi ballagást. A város összes végzős középiskolai osztályát, azaz több mint 2100 ballagót tisztelt meg a város vezetése az ünnepséggel.
Kecskemét vezetősége hagyományt szeretne teremteni az idén első alkalommal rendezett központi ballagással, ahol a város összes végzős középiskolás osztályát búcsúztatnák minden évben. – Kecskemét oktatása rendkívül színvonalas. Ezért egy elegáns gesztussal kívántuk megmutatni, hogy a ballagók és a ballagtatók milyen sokat jelentenek a város számára – mondta el a delmagyar.hu-nak Mák Kornél alpolgármester, aki reméli kezdeményezéséből hagyomány születik majd.

Idén Kecskemét középiskoláiban 64 végzős osztály, kicsivel több mint 2100 ballagó mond búcsút a felhőtlen diákéveknek. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere beszédében személyes élményeiből merített útravalóval látta el az érettségi és a nagybetűs élet előtt álló fiatalokat. – A következő napok megmérettetési arról szólnak, hogy azt a tudást, amely bennetek rejtőzik, hogyan tudjátok használni, kamatoztatni. Nem szabad félni, mindig a maximumra kell törekedni. A jövő ti vagytok. Nehéz dolog a búcsúzás, de azt szeretnénk, ha mindig jószívvel emlékeznétek a Kecskeméten töltött középiskolai évekre – zárta beszédét Zombor Gábor.

Központi ballagás - KÉPGALÉRIA

Az ünnepség színpadául a városháza melletti Országzászló emlékmű szolgált. Az ünnepi köszöntők után az iskolák zászlajára a város képviselői feltűzték az Önkormányzat szalagjait. A Prima Primissima díjas Csík Zenekar pedig gyönyörű dallamokkal örvendeztette meg a Lestár téri ballagókat, akik az ünnepség végén színes lufik százait engedték a magasba, jelezve, ők is szétszélednek.

Az oktatási intézmények egyéni ballagásai ma délután, illetve a holnapi nap folyamán zajlanak majd. Hétfőtől pedig kezdetét veszi a 2011-es érettségi.

Olvasóink írták

  • 1. hurkagyurka 2011. április 29. 15:03
    „Megint találtak egy szép feladatot Vörösmartynak. De milyen minőségben köt ő fel szalagokat? És miért pont ő???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hét témája: járunk-e még majálisra?

Péntekenként jelentkező Hét témája rovatunkban ezúttal arról kérdeztük a kecskeméti embereket, lázba hozza-e még őket a majális.
Tovább olvasom