Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

KSE: fájdalmas búcsú a kupától

Kecskemét - A Pajor Pálinka Kecskemét férfi kézilabda csapata hazai pályán 33-29-es vereséget szenvedett a PLER ellen, így nem jutott be a négyes döntőbe.

Pajor Pálinka Kecskemét SE - PLER KC 29-33 (17-14)
Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 900 néző. Vezeti: Andorka, Hucker
Kecskemét: Nagy - Vancsics 5, Varsandán 4, Simon 2, Petro 7, Szabó P. 6, Bajusz. Cserék: Bakos 3, Tóth E. 1, Dobó 1, Kiss O. (k), Temesvári. Szakmai igazgató: Avar György
PLER: Iglesias - Pálos 3/2, Debreczeni, Lendvay 5, Pál G. 6, Szalafai 6/1, Marczinkó 1. Cserék: Bak 3/1, Gazdag 6, Varga L. 3, Kupi, Forgács. Vezetőedző: Adorján Gábor
Hétméteresek: 2/0 ill. 5/4
Kiállítások: 12 ill. 2 perc

Pajor Pálinka Kecskemét SE - PLER KC 29-33 Magyar Kupa kézilabda mérkőzés - KÉPGALÉRIA


60. perc:
Bajusz kapott kettő perces büntetést, és hétmétereshez jutott a PLER amit Pál értékesített a vége 29-33. A Pajor Pálinka Kecskeméti SE ezzel elbúcsúzott a kupa küzdelemtől, a PLER csapata 63-59-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

59. perc: Szabó Péter eredményes, amelyre Pál válaszol, a hazai csapatból Varsandán lőtt mellé, amellyel valószínűleg elúszott a döntőbe jutás esélye 29-32.

58. perc: veszélyben a továbbjutás Pálos ejtése után, már kettő góllal vezetnek a vendégek és a hazai csapat kihagyott helyzete után, Varga talál be és kettő perccel a vége előtt három gólosra növeli a vendégekek előnyét, így 28-31.

Közben már több mint ezer néző buzdítja a kecskemétieket a lelátón.

56. perc: Vancsics a jobbszélről eredményes, amivel egyenlítenek a hazaiak, de Varga L. a hatos vonaláról estében szerez ismét vezetést a vendégeknek 28-29.

55. perc: Gazdag lő gólt emberrel együtt, ezért Simon kettő percet kap, előny a vendégeknél 27-28. Innen nem lesz egyszerű visszahozni a mérkőzést.

54. perc: Simon eredményes labdaszerzésből, majd Balról eredményes Szalafai, ismét döntetlen 27-27.

53. perc: Simont állítják meg szabálytalanul, büntetőhöz jut a KKSE, amit Vancsics fölé lő, továbbra sincs gólunk hétméteresből.

52. perc: Pál Gergő eredményes és a mérkőzés folyamán most először jött ki a két csapaton a meccs tétje, mind a két együttes egyre idegesebben és egyre pontatlanabbúl játszik 26-26.

51. perc: a jobbszélről Vancsics eredményes 26-25.

50. perc: Gazdag eredményes a balszélről, az eredmény utoljára az első félidőben állt döntetlenre 25-25. 

48. perc: Tóth E. lőtt gólt, ami miatt kicsit fellélegezhetnének a kecskemétiek, de Bak tett róla, hogy megint csak egy legyen közte 25-24.

47. perc: emberelőnyben hozta vissza a meccset Gazdag, a két csapat között ismét csak egy gól a különbség 24-23.

46. perc: Gazdag tette szorosabbá a meccset 24-22.

45. perc: Pál lő gólt emberhátrányból, majd Varsandán eredményes a bal szélről 24-21. Varsandán ezután kettő perces büntetést kapott, ami a hazaiaknál már a negyedik büntetés volt a mérkőzés folyamán.

44. perc: Varsandán eredményes ziccerből, közben Szalafai kapott kettő perces büntetést, emberelőnyben a Kecskemét 23-20.

42. perc: Andrej Petro hetedik góljával ismét háromgólos az előny, de közben Varga László is betalált 22-20.

41. perc: Vancsics talál be a jobbszélről, majd a középkezdés után néhány másodperccel Gazdag ismét eredményes 21-19.

40. perc: Gazdag a szélről lő gólt, majd büntetőhőz jut a KKSE amit Szabó hagyott ki, ezután pedig Bak Sándor eredményes, már csak kettő gól a hazaiak előnye 20-18.

Véget ért a KTE mérkőzése közben, ezért egyre több néző érkezik a Messzi István sportcsarnokba. A lila-fehér együttes 3-1-es győzelmet aratott a címvédő Debrecen ellen, így 6-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

36. perc: emberhátrányban ismét Petro eredményes, majd Lendvay talált be a hatos vonaláról 20-16.

35. perc: újabb hazai kétperces kiállítás Vancsicsot szórták ki a játékvezetők. Ezután a jól játszó Szalafai szerez gólt a bal szélről 19-15.

33. perc: a PLER csapata egyre idegesebben játszik, ismét elszúrtak egy helyzetet, ami után Petro volt eredményes, ez már az ötödik gólja volt 19-14.

32. perc: Az új igazolás Bakos ismét villant, már 18-14 az állás, majd Nagy Levente mutatott be egy bravúros védést.

31. perc: a második félidőt a PLER csapata kezdte, de a támadásukból nem született gól.

A mérkőzésen tiszteletét tette a T.O.M. Controll Kecskemét technikai vezetője Sztojan Ivkovics is.

A szünetben három gólós előnyről várja a hazai csapat a folytatást, ha ezt az előnyt megtartják a négyes döntbe jutnak, amelyre eddig korábban nem volt példa. Az első félidőben Nagy Levente és Szabó Péter teljesítménye volt kiemelkedő, de az egész hazai csapat becsülettel küzd, a félidei állás 17-14.

29. perc: Debreczeni a szélről eredményes, majd Szabó Péter talpról elengedett lövése került a bal felső sarokba 17-14.

28. perc: Bakos felsőkapufás bombája után 15-12, majd Pál azonnal válaszolt, de Simon még ugyanebben a percben gólt szerzett 16-13.

27. perc: Bajusz kettőpercet kapott és büntető a PLER javára, amit Szalafai a kapufára dobott, majd Avar György időt kér.

26. perc: egy jó védekezés után, Vancsics szerez fantasztikus gólt 14-12.

25. perc: ismét büntetőhöz jut a PLER, amit Szalafai belőtt az újjonan érkező Kiss Olivér feje fölött. Petro a hatos vonaláról szerez gólt és visszaveszi a vezetés 13-12.

22. perc: Szabó Péter emberrel együtt szerez gólt 12-11.

21. perc: Pálos hetesébe beleért Nagy, de védeni nem tudott ismét előny a vendégeknél. Majd Szabó egyenlített 9 méterről 11-11.

Aki úgy tippelt a Pajor Pálinka KSE és a delmagyar.hu közös játékán, hogy az újonc Bakos szerzi a 10. gólunkat, annak maradt már csak esélye megnyerni a felajánlott mezt.

19. perc: Bakos góljával egyenlítünk 10-10. Időt kér a PLER.

18. perc: előszőr vezet a PLER Szalafai góljával 9-10.

17. perc: Szalafai eredményes a vendégeknél 9-9.

16. perc: Varsandán bal szélről eredményes miután Nagy ismét ziccert fogott 9-8.

15. perc: Pál második góljával ismét egál.

14. perc: Lendvay nagyon belejött ismét egyenlített, de beállósból Petro is eredményes volt 8-7 az állás.

12. perc: Lendvay egalizálja az állást 6-6. Majd Szabó talál be, ismét előny a hazaiaknál.

11. perc: Petro emberhátrányban is eredményes 6-5.

9. perc: Nagy Levente védett egy ziccert, de az ellentámadásból csak kapufát tudott dobni Varsandán. Közben Dobó kapott kettő perces kiállítást.

8 perc: Lendvay egyenlít  5-5.

7. perc: Lendvay góljával ismét egygólos a különbség 5-4.

5. perc: Vancsics lő átlövés gólt majd Szalafai egyenlít, de Petro is betalál 5-3.

4. perc: 7 méteresből egyenlít a PLER, Pálos 2-2. Szabó átlövésből eredményes 3-2.

3. perc: Dobó lapos lövésével ismét előny a Kecskemétnél.

2. perc: Pál egyenlít 9 méteről 1-1.

1. perc : Varsandán a szélről 1-0.

Körülbelül 600-an lehetnek a lelátón a mérkőzés kezdete előtt tíz perccel.

A kecskeméti klub a mérkőzést ingyenessé tette, hogy a csapatot minél többen buzdítsák a történelmi siker elérésében.

A Pajor Pálinka KKSE jó helyzetből várja a négyes döntőbe jutás mai visszavágóját, hisz a PLER otthonában Február 7-én 30-30 as döntetlent értek el Avar György tanítványai. Ezért a párharc esélyesei mindeképp a hazaiak.  

Köszöntjük olvasóinkat a Pajor Pálinka KKSE - PLER KC Magyar Kupa negyeddöntő visszavágójának online tudosításán!

A két csapat első mérkőzésén - mint arról online közvetítésünkben beszámoltunk - 30-30-as döntetlen eredmény született, így most úgymond „meccsnullról" indul a visszavágó.

Avar György szakmai igazgató a hétfői edzést követően adott interjút a delmagyar.hu-nak: - Nagyon nagy jelentőségű mérkőzés előtt álla csapat, úgy is fogalmazhatok, hogy egy mérföldkőhöz érkeztünk. A nyáron újjáalakítottuk az együttest, mind szerkezetileg, mind társaságilag, és most beérhet a közös munka gyümölcse. Bizonyíthatunk a szurkolóknak, a támogatóknak, és természetesen saját magunk előtt is.

- Mi dönthet egyik, vagy másik csapat javára?

Út a négyes döntő kapujáig

A KSE az első két fordulóban nem lépett pályára.
3. forduló: Makó – Kecskemét 17-38
4. forduló: Kecskemét – Csurgó 30-29
Negyeddöntő
1. mérkőzés: PLER-Kecskemét 30-30
2. mérkőzés: ?

 

- Az, hogy melyik társaság akarja jobban a győzelmet. Fontos lesz az is, hogy ki tud higgadtabb maradni, melyik oldalon lesznek tisztábbak a fejek.

- Milyen állapotban van a csapat a Pécs elleni vereség után?
- Úgy érzem, hogy túl vagyunk a sokkhatáson, amit a vereség okozott. Látom a tüzet, a lelkesedést a játékosok szemében, dolgozik a bizonyítási vágy bennünk. Nem csak magunk, de a szurkolók előtt is be kell bizonyítanunk, hogy a szombati meccs csak egy kisiklás volt.

- Lesznek-e hiányzók a csapatból?
- Berta Róbertnek tüdőgyulladása van, ő biztosan nem játszik. Bajusz Sándor továbbra is fájlalja achillesét, az ő játéka csak a kezdés előtt dől el. Nyilván az ő rutinjára nagy szükségünk lenne. A többiek betegségeit, megfázásait most inkább nem is sorolnám…

- Mit ígér azoknak a szurkolóknak, akik kilátogatnak a 19 órakor kezdődő találkozóra?
- Egy parázs hangulatú, kiélezett, kemény összecsapást láthatnak majd. 60 percig kell koncentrálnunk, és akkor meglehet a továbbjutás!

Megkérdeztük, mit vár a keddi mérkőzésen Sáfár Tamás, a KSE kommunikációs és marketing igazgatója: - A kecskeméti férfi kézilabda történetének eddigi legnagyobb sikere, és lehetősége előtt áll, hiszen ha csak egy apró góllal is le tudjuk győzni a PLER-t, bejutunk a négyes döntőbe. Ez még soha nem sikerült a szakosztálynak. Nagyon szeretnénk, ha a csapat megragadná ezt a lehetőséget. Az elmúlt évek bizonyították, hogy Kecskeméten egyre inkább elismerik, és megszerették a minőségi férfi kézilabdát, aminek a megkoronázása lehetne a keddi továbbjutás. Sok szeretettel várjuk a szurkolókat a mérkőzésre, amelyre ingyenes lesz a belépés!

Pajor Jenő, a csapat névadó szponzorának, a Kecskeméti Likőripari Zrt.-nek vezérigazgatója így nyilatkozott az esélyekről: - Mivel a legutóbbi PLER elleni bajnokinkon egy góllal nyerni tudtunk a fővárosban, az első kupameccsen pedig döntetlen eredmény született, most is egy izzadtságos, nehéz mérkőzésre számítok. Az ellenfél biztosan nem adja majd olcsón a bőrét, de nagyon bízok a győzelemben annak ellenére is, hogy a szombati mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A csapat hétfői edzésén személyesen is igyekeztünk tovább lelkesíteni a fiúkat. Cégünk tavaly november óta áll a csapat mögött, mint névszponzor, és eddig rendkívül kedvezőek a tapasztalataink, hiszen azóta még inkább növeltük ismertségünket, és elismertségünket a piacon. Bízom benne, hogy a kedd esti szurkolói ankéton - melyet 9 órától a Club Caribe-ben tartunk - a győzelemre koccinthatunk a Pajor Pálinkával.

A 19 órakor kezdődő találkozóról a delmagyar.hu élő online tudósításban számol majd be! Olvasóink ne feledjék, a 10. kecskeméti góllal egy Pajor Pálinka Kecskemét mezt nyerhetnek! Figyeljék közvetítésünket, majd az azt követő sorsolást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak óvatosan: itt mérnek majd márciusban a zsaruk

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közzétette a márciusi traffipax mérések helyszíneit. Cikkünkben a teljes lista.
Tovább olvasom