Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

KSE számlázás: elkezdték a vizsgálódást

Kecskemét - Szerda reggel megtartotta alakuló ülését a Kecskeméti Sportlétesítményeket Működtető Kft. gazdálkodását vizsgáló önkormányzati bizottság. Egyelőre kétséges, megtudhat-e majd bármit is a közvélemény a korábban kirobbant számlázási ügy hátteréről.
Szerdán debütált a kecskeméti városházán az a nagytagú bizottság, amelynek felállításáról a múlt heti közgyűlésen döntött az önkormányzati testület. Minderre azért volt szükség, mert az egyik országos napilap nyilvánosságra hozta, hogy a súlyos adóságokkal rendelkező, önkormányzati tulajdonban lévő cég idén január és május között összesen 64 millió forintot számlázott ki egy kocséri, nyomdaipari cégnek. A Népszava birtokába került iratok alapján ráadásul mindezt olyan tevékenységre kiállítva, amivel az adott cég nem is foglalkozhat. Az ellenzék napirend előtt követelte csütörtökön a vizsgálóbizottság felállítását, amit a Fideszes többség is határozottan támogatott.

Üzleti titok" és „zárt ülés" - ezek a szavak hangzottak el legsűrűbben dr. Brúszel László (MSZP), a vizsgálóbizottság elnökének szájából a szerdai sajtótájékoztatón. Mint kiderült, a múlt héten kirobbant számlázási botrány kapcsán október 27-ig kell egy jelentést leadnia a vizsgálóbizottságnak, ezt követő időszakban pedig - határozatlan határidővel - a klubok gazdálkodását vizsgálná meg a négyfős testület. A 30 perces tájékoztató alapján azonban igencsak kétséges, megtudhat-e majd a közvélemény bármit is a több tízmilliós utalások hátteréről, ugyanis Brúszel László nem győzte hangsúlyozni, hogy az üzleti titkok őket is kötik, és ha bárki személyes adatvédelme sérülhet, zárt üléseket fognak elrendelni.

Semmivel sem tisztább a kép KSE ügyben a vizsgálóbizottság első ülése után.
Semmivel sem tisztább a kép KSE ügyben a vizsgálóbizottság első ülése után.

- A bizottság feladata első körben a tények feltárása lesz a számlázások kapcsán – mondta Brúszel László. - Törekedni fogunk arra, hogy ennek során ne legyenek kompromisszumok. Ezek után megállapítjuk következtetéseinket, amelyekhez külső szakértői véleményeket is igénybe vehetünk majd. Ezen kívül pedig javaslatokat is tehetünk majd a cég működtetésére vonatkozóan.

Mint a sajtótájékoztatón kiderült, a bizottság akár hetente több alkalommal is összeül majd a következő hetekben. Megtudtuk továbbá, hogy az önkormányzati bizottság mellett a KSE Kft. felügyelő bizottsága is elindított már egy vizsgálatot, és korábban dr. Zombor Gábor is megbízott már egy független könyvvizsgálót a gazdálkodás átvilágítására. Ennek eredményét a bizottság is megkapja majd, és figyelembe is veheti munkája során, csak az a nagy kérdés, ebből mit ítélnek majd üzleti titoknak, és mi kerülhet majd a nyilvánosság elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörés a Széchenyivárosban

Betörtek a Március 15. utca egyik lakásába kedden – közölte szerdán a rendőrség.
Tovább olvasom