Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

KTE exkapusa: klikkesedő, elemeire széteső morálú öltöző a kecskeméti

A KTE télen távozó kapusa elárulta, a kecskeméti öltözőben erős a klikkesedés, és pocsék a hangulat. Nem bánta meg, hogy Siófokra igazolt.
Másfél éve, 2010 nyarán érkezett Magyarországra Ribánszki László, és lett a Kecskeméti TE labdarúgója. Korábban csak szlovák klubokban védett – Selice, Duslo Sala, Nové Zámky, Spartak Trnava -, majd úgy érezte, eljött az idő, hogy valamelyik anyaországbeli együttesben is kipróbálja magát. Georgi Attila játékosügynök közvetítésével Kecskemétre került, és bár voltak gyengébb meccsei, összességében elégedettek lehettek vele, ezt bizonyítja, hogy másfél év alatt 28-szor védett. Aztán mégis váltott.

- Sajnálom, ha a kecskemétiek közül bárki is becsapva érzi magát – mesélte Ribánszki – Valóban hazavágytam, és az is igaz, hogy családi okok miatt kértem a szerződésbontást. Hogy mi volt a baj otthon, ne kérdezzék, legyen elég annyi, hogy kapóra jöttek a szlovák megkeresések is, amelyek a szerződésbontás időszakában érkeztek.

Aztán semmi nem lett a hazatérésből, a szlovákiai játékból. A 27 éves labdarúgó ugyanis engedett a Siófok kitartó csábításának, és nyárig a kiesés ellen harcoló együttest szolgálja. – Szerencsére rendeződtek az otthoni dolgaim, megoldódtak a problémák – érvelt Ribánszki. – Így engedhettem a Siófoknak. Bevallom, alapos udvarlás után mondtam igent, de nem bántam meg, mert egy erősen klikkesedő, elemeire széteső közösségből baráti közegbe kerültem. Kis túlzással olyan a siófoki iroda, az öltöző, mint egy nagy balatoni családi nyaraló. Barátságos, segíteni kész emberek dolgoznak benne, így aztán, bár csupán két előkészületi meccsen vagyok túl, jól érzem magam a bőrömben.

Pedig Ribánszki Lászlónak lenne oka a szomorúságra, baj érte a pénteki edzésen:_ eltört az ujja, és nem kerülheti el a műtétet. Ezért hétfőre Zalaegerszegre várják az orvosok.

- Baleset volt, és a sérülésnek semmi köze sem lehet az esetleges “átokhoz" – válaszolt félig komolyan az országos sportnapilap felvetésére. – Vetődtem, és az ujjam beakadt a műfűbe. Fájt nagyon, de nem hittem volna, hogy operálni kell. S hogy milyen közösségbe kerültem: amint híre ment a műtétnek, alig győztem kapkodni az ép kezemmel a telefont. Csapattársaim, ismerőseim mielőbbi gyógyulást kívánva biztattak.

Ribánszki László elmondta, a mielőbbi gyógyulás érdekében történik hétfőn a műtét. A kapus az orvosi vélemények alapján úgy tudja, hogy csupán egy hétig kell pihennie, aztán futhat, és két hét múlva már a labdát is kézbe veheti. Addig is a rutinos Milinte Árpádra vár Siófokon a kapusteendők ellátása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc fiatalt mentettek meg a fagyhaláltól Bács-Kiskunban

Kihűlés közeli állapotban lévő koszovói menekülteket fogtak el a határrendészek hétfőn éjszaka Gara… Tovább olvasom