Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

KTE futball akadémia: egyéniségeket nevelnek

A Kecskeméti TE januárban átadott akadémiáján jártunk, ahol a KTE szakembereit, és a klub fiatal játékosait bombáztuk kérdéseinkkel.
- Nagyon jól érzem magam Kecskeméten - kezdi a mondandóját Militár Iván, a fiatalok házi gólkirálya, aki Felcsútról, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiáról érkezett a hírös városba. - Az a különbség a két akadémia között, hogy itt nincs olyan sok fiatal, de az is igaz, hogy így sokkal barátibb a hangulat, sokkal összetartóbb a társaság. Tulajdonképpen úgy élünk itt, mint egy nagy család - jelenti ki a gólvágó.

- Csatlakozom az előttem szólóhoz - ragadja magához a szót Hajnal Gábor, a "támadók réme", aki jobbhátvédként szerepel az utánpótlás csapatban. - Én az MTK Sándor Károly Akadémiáján töltöttem egy évet, sajnos, széthúzó volt a társaság. Itt mindenki sokkal közvetlenebb, segitőkészebb. Az edzők egyben a nevelőink is, kitűnő az összhang közöttünk.

Élet a KTE Labdarúgó Akadémián - KÉPGALÉRIA

- Az őszi szezonban akadtak kisebb-nagyobb megingások - válaszolják a fiúk, arra a kérdésre, mit gondolnak a nagycsapat, a KTE-Ereco teljesítményéről. A kiesés réme is veszélyeztette a srácokat, de akkor is úgy gondolták: a kecskeméti keret Magyarországon a hat legjobb csapat közé tartozik.

- Az számunkra is fantasztikus élmény volt, hogy Tököliék bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, ahol fantasztikus játékkal el is hódították a serleget. Ez számunkra is óriási motivációt jelent, büszkék vagyunk arra, hogy egy kupagyőztes klub mezét húzhatjuk fel. Természetesen nekünk már az megtiszteltetés, hogy egy NB I-es klub utánpótlásában játszunk. Célunk, hogy felkerüljünk a nagycsapatba, és esetleg a későbbiekben egy külföldi klub színeiben szerepeljünk - mondják.

A KTE fiataljai Vincze Ottó társaságában.
A KTE fiataljai Vincze Ottó társaságában.

A Kecskeméti TE utánpótlás szakág igazgatóját, Reszeli Soós István összegezte az akadémiáról való tudnivalókat:

- A tulajdonosoknak határozott elképzelése volt, hogy Kecskeméten a tehetséges hazai és külföldi fiatalok mellett, mindig épüljenek be a keretbe saját nevelésű, helyi kötődésű focisták. Novemberben találkoztunk egymással, és gyorsan megszületett a döntés az akadémiáról. A filozófiánk az, hogy egyéniségeket nevelünk. A messzebről érkezők ugyanazt megkapják, mint más akadémiákon, míg a kecskeméti gyerekek napközben velünk vannak, az éjszakát viszont otthon töltik. A felnőtt csapat és a piac felé tereljük a játékosokat, nagyon sok gyerek jelentkezik, hogy focizni szeretne a KTE utánpótlás csapataiban. A szakmai koncepciónk az, hogy az egyéni edzésekbe még több plusz munkát fektetünk, és olyan tudományos módszertani csoportot hoztunk létre, ami objektív mércével méri azt, hogy milyen a játékosaink fejlődése. Úgy gondolom, a mai futballban ez nagyon fontos dolog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfrissebb kémfotók a kecskeméti Mercedesről

A legfrissebb kémfotók tanulsága szerint a magyar B-osztály a megszokott utat fogja járni. Tovább olvasom