Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Lampionos felvonulás, bábszínházi bemutató és sváb bál

Milyen a sváb túrós kenyér? Hogyan lehelhetünk életet a régi mesékbe? Miért rendeznek fáklyás felvonulásokat Márton napján? Megtudhatjuk, ha ezen a hétvégén is útnak indulunk Bács-Kiskun megye településein.
Katona József Napok

A Katona József Gimnázium diákjainak munkáit nézhetjük meg november 11-én 17.30-tól a kecskeméti megyei könyvtárban, valamint a város irodalmi életről hallhatunk a 100 éves Irodalomtörténeti Társaság Vándorgyűlésének programján. A beszélgetés vendégei: Buda Ferenc, Orosz László és Füzi László.

Lampionos felvonulás Baján

Szent Márton napján fáklyás felvonulásra várja a bajaiakat a Szent László Általános Művelődési Központ. A hagyományos városi rendezvény november 11-én, pénteken 17 órakor kezdődik. Bővebb információ:  Szent László ÁMK 79/523-770, e-mail: amk@sztlaszlo-baja.sulinet.hu

Programok a kastélyban

A hajósi kastélyba ezen a hétvégén is érdemes lesz ellátogatni. Pénteken délután 14.30-tól Szent Márton képet festhetünk, este pedig a város óvodásai vonulnak fel lampionokkal a barokk kertben. Szombaton a hajósi amatőr gyűjtők kiállításait nézhetjük meg, majd 14 órától  Arnold Rita gyöngyfűző népi iparművész tart előadást a Kárpát-medence gyöngyszemeiről.

A só meséje

Családi bábszínházba vár kicsiket és nagyokat a Kecskeméti Ifjúsági Otthon. A só meséjét ismerhetjük meg november 12-én 16 órától. Ezen kívül dalokkal, mondókákkal, játékvár foglalkozással és egyszerű bábok készítésével is várja az érdeklődőket Szirtes Józsefné bábos-játszóházvezető. A programot 3 éves kortól ajánlják a szervezők.

Hófehérke története

Új bemutatóval várja a közönséget a Ciróka Bábszínház. Hófehérke történetét ismerhetjük meg Rumi László rendezésében november 12-én, szombaton, 17 órakor. 2001 októberében ezzel az előadással nyitotta meg jelenlegi színházépületét a Ciróka, mely az ország első, eredetileg is bábszínháznak tervezett és épített színháza lett. A felújított produkció báb-és jelmeztervezője Grosschmid Erik, díszlettervező Mátravölgyi Ákos, zeneszerző Csörsz Rumen István. Szereplők: Szörényi Júlia, Krucsó Júlia Rita, Aracs Eszter, Apró Ernő, Tímár Zoltán, Szabó Balázs, Fülöp József, Godina Koppány és Kordik Szabolcs. Az előadást 4 éven felülieknek ajánlják.

Sváb bál

Jótékonysági bált rendez a Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület november 12-én 19 órától. A mulatságon fellép a város Ifjúsági Fúvószenekara és a Német Énekkar, táncbemutatókat láthatunk óvodásoktól, iskolásoktól és felnőttektől, lesz tombola, és megkóstolhatjuk a túrós kenyeret is. A talpalávalóról a bonyhádi Schmuck Zenekar gondoskodik.

Berecz András estje

Berecz András mesemondó önálló estjével várja az érdeklődőket november 14-én 19 órakor a Katona József Színházban. Az idén Kossuth-díjjal is elismert előadó úgy tartja, hogy a mesemondó hivatása új életet lehelni a régi mesékbe, hogy a ma embere is értse meg az öregek nyelvét, a maga boldogulására használja a régiek bölcsességét, becsülje a rá hagyott örökséget.

Kiállítások a Kulturális Központban

Két új kiállítás is várja a Kulturális Központ látogatóit. A 220 éve született Katona József emlékére rendezett grafikai tárlat november 30-ig tekinthető meg, Király László György Mondrian az asztalos üzemben és Öveges László A part című közös kiállítása pedig november 22-ig látható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó gázolt halálra egy kerékpárost

A helyszínen életét vesztette az a kerékpáros férfi, akit péntek délelőtt gázolt el egy teherautós… Tovább olvasom