Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Lánya védelmében szúrta hasba férjét a könyvtárosnő

Kecskemét - A munkanélküliség, az ital és a játékgépek áldozata lett a kecskeméti T. Ferenc, akit egy éve a kislányuk előtt szúrt hasba a felesége. A férfi azonnal meghalt, az asszony viszont tegnap szabadlábon hagyta el a bíróságot.
A víz-gáz szerelőként dolgozó 34 éves T. Ferenc a katonaságtól leszerelve egy közeli szórakozóhelyen ismerkedett meg a nála 18 évvel idősebb Erikával. Kilenc éve házasodtak össze, és mivel közös gyermekük nem lehetett, örökbe fogadták a most nyolcéves Annát. A kislány volt az egyetlen szemtanúja a szörnyű vérengzésnek - írja a Bors.

– Januárban adtuk be a bontópert, áprilisban a megegyezést, májusban pedig már egyre többet ivott – mondta tegnap a Bács-Kiskun megyei Bíróságon a gyilkossá vált asszony. - Egyre feszültebb lett Feri, nem tudta, hogy mitévő legyen, csak azt tudta, hogy el kell hagynia a solti házam.

Ez lehetett a szikra a halálos vitában. Az asszony, aki nem tagadja, hogy hétvégenként együtt italozott a férjével, két liter bort vitt haza aznap. Rövid időn belül háromnegyed része lement az ember torkán, de a nő is fogyasztott alkoholt. Ekkor jelent meg a konyhában a kislány, akinek Ferenc megrángatta, cibálta a haját. A gyerek sírva fakadt, és felsikoltott: „Apa ne bánts, fáj!" Erika maga mögé rántotta Annát, próbálta megvédeni, és szúrt – ő úgy fogalmaz, hogy „hadonászott" – a férfi felé a késsel. Ferenc pedig „belehajolt".

– Nekem nem állt szándékomban megölni, csak sérülést akartam okozni neki – idézte fel a tragikus pillanatot a kecskeméti főiskolán könyvtárosként dolgozó nő. –Mondjuk a kezét megsérteni, hogy hátha észhez tér. Nagyon sajnálom, hogy meghalt, és már csak az éltet, hogy a kislányunkat fel tudjam nevelni. Ha hosszabb időre elzárnak, akkor elveszik őt tőlem, és intézetbe viszik. Ezt nem szeretném.

– Másfél éve lett munkanélküli Fecó, azóta nem lehetett bírni vele. Ivott és játékgépezett. A barátai közül velem beszélt utoljára – emlékezett az Akácfa utcai ház előtt Molnár György, az egyik szomszéd. Erikának nincs bűntudata, nem érzi gyilkosnak magát. Állítja, hogy csak védekezett, és védte a kislányt. Kérdés, hogy így látja-e majd a bírónő is, ám ez csak a tanúkihallgatások és a perbeszédek után, júniusban, az ítélethirdetéskor derülhet ki. Addig Erika szabadlábon védekezik.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. május 18. 20:45
    „Még egy állami gondozott.”
  • 1. queenmargareth 2011. május 18. 18:56
    „ez viszont rendben van. egy játékgépes, italos, ütlegelő "férfi"....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lilába borult a Puskás stadion - galéria

Kedd este együtt ünnepelt játékos és szurkoló a Magyar Kupa győzelem után. Egy felejthetetlen futballeste beszámolója és képei a Puskás Ferenc Stadionból. Tovább olvasom