Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Lassan a templomban is a víz lesz az úr

Kecskemét - Elárasztotta a víz a kecskeméti Szent Család Plébánia katolikus templomának alagsorát. Vízben áll a garázs, a klub- és a sportterem is.
Az elmúlt hetekben sorra kaptuk a híreket a belvízzel elárasztott településekről és szántókról Bács-Kiskun megye területéről. A víz azonban nem csupán a külső területeken, de Kecskemét egyik katolikus templomában is komoly gondokat okoz, ugyanis a Szent Család Plébánia katolikus templomának teljes alagsora is víz alá került.

Az épületbe három hete kezdett el szivárogni a víz – mesélte Harbula István káplán a delmagyar.hu tudósítóinak. Először nem is tűnt olyan vészesnek a dolog, bár a 10 éves épületben korábban nem volt még példa hasonlóra. Aztán egyre több és több víz szivárgott be a helyiségekbe, majd az egyik reggel már egy kész alagsori tó látványa fogadott bennünket. - Természetesen ami menthető volt, azonnal pakoltuk is biztonságos helyre. A klubterem padlózatát felszedtük, a bútorokat, egyéb berendezés tárgyakat igyekeztünk az asztalokra, téglaemelvényekre pakolni. A víz elöntötte a sporttermet és a garázst is, így az autót most csak ideiglenes emelvényeken tudjuk csak megközelíteni – vezetett tovább bennünket a templom fiatal káplánja.

Vízben áll a széchenyivárosi templom alagsora - KÉPGALÉRIA

- Hiába szivattyúzzuk a vizet, azonnal jön az utánpótlás, egyelőre nem
Felszentelték, majd még egy évig építették

A Szentcsalád Plébánia Kecskemét legfiatalabb egyházközsége. A közel 40 ezer lakosú Széchenyiváros szélén található a templom és közösségi ház épülete. A szentelés 2006. február 26-án Dr. Bábel Balázs érsek úr által történt meg, de az építkezés csak több mint egy évvel később fejeződött be teljesen.

tudjuk megsaccolni sem, mikor kezdődhet a helyreállítás – panaszolta Harbula István. - Az épületnek van biztosítása, de még tartanak az egyeztetések a társasággal, hogy erre a talajvíz okozta kárra fizetnek-e majd. Szerencsére a híveket egyelőre nem érinti a templomi áradás, a miséket meg tudjuk tartani, a fenti részen nincs gond. Az viszont biztos, hogy jelentős lesz az anyagi kár, hiszen újra kell majd csempézni, és burkolni a teljes épületrészt.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. december 15. 16:52
    „" ...a garázs, a klub- és a sportterem is."

    Még többet nekik az adónkból! Szauna, dzsakudzi, teniszpálya is kell!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnösnek mondták ki a tanárokat a 14 éves fiú halálában

Egy 14 éves fiú halála miatt bűnösnek talált két, korábban kétszer felmentett pedagógust a Kecskeméti Városi Bíróság kedden. Tovább olvasom