Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Légiparádé Kecskeméten a hétvégén

Kecskemét - Az ország minden szegletéből várhatóan mintegy másfélszáz repülős ad egymásnak randevút a rendezvényen.
Légiparádéval és a típuson szolgálatot teljesítettek baráti találkozójával ünneplik szombaton a szállítórepülés 60., valamint az AN-26-os repülőgéptípus magyarországi rendszerbeállításának 35. évfordulóját a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

Az ország minden szegletéből várhatóan mintegy másfélszáz repülős ad egymásnak randevút a rendezvényen – tájékoztatta pénteken az MTI-t Jenei Barna alezredes.

Az AN-26-os szállítórepülő-század megbízott parancsnoka szerint akad majd közöttük hetven esztendő feletti nyugállományú kolléga is, aki még az 1974-ben rendszerbe állított szovjet szállítórepülőgép-típus hőskorában szolgált az AN-26-osok valamelyikén.

Maga a típus ma is fontos szerepet tölt be a Magyar Honvédség légierejében – magyarázta Jenei Barna, aki szerint kiválóan példázza ezt a gépek és személyzetük afganisztáni szerepvállalása.

E gépek képességeiből és a hozzájuk fűződő hagyományokból némi ízelítőt ad majd az érdeklődők számára az a bemutató, melyet ma is rendszerben tartott AN-26-osokkal és egy LI-2-es szállító-repülőgéppel tartanak a légibázis felett.

A két évfordulóhoz kötődő ünnepség meghívottjai között számos magas rangú vendég szerepel, a szervezők reményei szerint jelen lesz és beszédet mond a találkozón a honvéd vezérkar főnöke, Tömböl László mérnök-vezérezredes is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mercedes-gyár: egységfront az ellendrukkerekkel szemben

A kecskeméti önkormányzat képviselőtestülete összefogott az épülő Mercedes-gyár lejárató kampányában résztvevőkkel szemben. Tovább olvasom