Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Legyen mindenkinek Mercedese kampány indul

Kecskemét - Hovány Márton a kecskeméti Mercedes gyár pénteki rendezvényén jelentette be, hogy hamarosan elindítják „legyen mindenkinek Mercedese" elnevezésű kampányukat.
A kecskeméti térség vállalkozóit látta vendégül a Mercedes magyarországi leányvállalatának, illetve kecskeméti gyárának vezetősége. Frank Klein gyárigazgató elmondta, hogy csak a felhasznált acélszerkezetekből öt Eiffel-tornyot is építhettek volna.

A több száz érdeklődőt vonzó eseményt a márka kecskeméti képviseletét ellátó Hovány Autóplanet autószalonjában rendezte a német cég magyarországi leányvállalatának vezetése. Frank Klein, a kecskeméti gyár ügyvezető igazgatója magyarul köszöntötte a megjelenteket, majd azonnal összefogást ajánlott a helyi vállalkozóknak: - Közös érdekünk, hogy Kecskemét, illetve a város térsége gyors fejlődésnek induljon. A gyárépítés során 80%-ban magyar cégek kaptak megbízást, és a beruházásnak köszönhetően várhatóan mintegy 10 ezer új munkahely fog létrejönni a térségben. Amikor eldőlt, hogy új gyáregységünket Kecskeméten építjük meg, összesen 441 hektáros területet vásároltunk meg a város déli oldalán. Óriási munka volt az addig mezőgazdasági jellegű területet közművesíteni, de kevesebb, mint egy év alatt elkészültek a gyárépületek. Összesen 618 focipályányi területről van szó, amelyen eddig öt Eiffel-toronyhoz elegendő acélszerkezetet, valamint 18 ezer kamionnyi betont használtunk fel. Az infrastruktúra fejlesztése is óriási méretű, hiszen a gyár területén 9 kilométernyi új vasúti pálya létesült, a városban pedig új körforgalmak, utak épülnek majd – tudtuk meg az igazgató beszámolójából.

A térség vállalkozóit látta vendégül a kecskeméti Mercedes - Fotók

Az esemény házigazdája, Hovány Márton máris számos nagy volumenű fejlesztésről számolhatott be az egybegyűlteknek: - Először is szeretném elmondani, hogy egy gyermekkori álom vált már azzal is valóra, hogy 2007-ben megnyithattuk a Hovány csoport új Mercedes autószalonját. Ezt még tovább fokozta az a hír, hogy a márka Magyarországon, és azon belül épp Kecskeméten építi majd fel új gyárát. Fontos, hogy egy összefogás alakuljon ki a Mercedes, a térség vállalkozói, és az itt élő emberek között. Már most több fontos projektről is beszámolhatok a beruházás kapcsán. Először is, Mercedes szalonunkat teljesen felújítjuk, hogy a legmagasabb vevői elvárásoknak is meg tudjunk felelni a jövőben. Másodszor: hamarosan új teherautó és kamionszervizt építünk a szomszédos telken. Ezzel az a célunk, hogy a megnövekedett tranzitforgalmat, és a Mercedes partnereit ki tudjuk szolgálni. Harmadszor pedig, elindítjuk „a legyen mindenkinek Mercedes-e" programot. Szeretnénk, ha az ide érkező vendégek már a várostáblától függetlenül is tudnák, hogy megérkeztek a Mercedes városába. Szeretnénk, ha a kecskeméti cégek vezetői a márka autóival is képviselnék a várost, hogy bárhol is fordulnak meg, éreztessék, hogy a Mercedes városából érkeztek – fogalmazott az üzletember.

A vendégek ezt követően autóbuszokra szálltak, majd egy gyárlátogatáson vehettek részt, melynek keretében a járművekből közelről is megszemlélhették az óriás épületeket.

Olvasóink írták

 • 12. allwin 2011. február 19. 17:52
  „Én azt hittem Kecskemét a magyarok egyik városa, nem a mercedesé....”
 • 11. keiner 2011. február 19. 07:33
  „,,a legyen mindenkinek Mercedes-e",
  remélem nem lesz köteles. :-)))”
 • 10. LukSzusz 2011. február 19. 07:18
  „Hovány úr,diktálom a címemet:”
 • 9. queenmargareth 2011. február 18. 22:39
  „hovány hallgathatna..........”
 • 8. KolompárRómeó 2011. február 18. 21:50
  „5. kecskeméti2 2011.02.18. 16:27

  Nekem ajánlott a MB többet is :)”
 • 7. jozko 2011. február 18. 17:23
  „6.
  Nem kell Szegedet látni Kecskemétről.
  Ha déli szél fúj, lehet érezni :
  Valami bűzlik.

  Nem csak a sertéstelep.”
 • 6. zehn 2011. február 18. 16:36
  „Inkább a tornyot kellett volna. Ha ötször olyan magas,akkor akár Szegedet is látni lehetne onnan.”
 • 5. kecskeméti2 2011. február 18. 16:27
  „Remek hírek várom már beinduljon az élet. ha olyan lesz a B mint ami képeket látni lehetett az nagyon durva lesz. Már csak havi 5-600 ezeres átlagbérek kellenének hozzá.”
 • 4. antikos 2011. február 18. 16:13
  „Ja és mind ide Szegedre kellett volna, hogy lássák a többi csóró város nekünk milyen jól megy...”
 • 3. olegunnar 2011. február 18. 15:24
  „Sürüsödnek a hírek,ez jó jel.Nemsoká START.”
 • 2. frakk 2011. február 18. 14:37
  „Jajjgassatok Szegediek .”
 • 1. deszkás 2011. február 18. 14:30
  „A festő üzem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSE: ezúttal sikerült a győzelem a PLER ellen

A Pajor Pálinka Kecskemét SE férfi kézilabdacsapata 35-34-re győzött a PLER otthonában a bajnokság… Tovább olvasom