Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Lezsák Sándor lett ismét a Nemzeti Fórum elnöke

Ismét Lezsák Sándort, az Országgyűlés alelnökét választották a Nemzeti Fórum elnökévé a Fidesszel és a KDNP-vel szövetségben lévő egyesület szombati, Kecskeméten tartott tisztújító közgyűlésén.
A tisztségért egyedüli jelöltként induló Lezsák Sándor újraválasztásáról egyhangúlag döntött a testület, egyetlen érvénytelen szavazat volt.
Az egyesület alelnökének Ékes Józsefet, Horváth Zsoltot, Kelemen Andrást, Lakatosné Sira Magdolnát, Nagy Sándort, Szabó Istvánt és V. Németh Zsoltot választották meg.

Lezsák Sándor a választás utáni köszöntőjében hangsúlyozta: a Nemzeti Fórumban politizáló emberekkel olyan nemzetpolitikát tudnak erősíteni, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetség képvisel. Az egyesület elnöke sikerként értékelte az országgyűlési választást, amelyen az egyesület hét tagját választották meg a Fidesz-KDNP jelöltjeként országgyűlési képviselővé, Bartos Mónika pedig listán jutott mandátumhoz.

A Nemzeti Fórum Lezsák Sándor reményei szerint sikeres önkormányzati választásra készül, ez azonban nem tehet elbizakodottá senkit - tette hozzá.

"Mi vagyunk azok, akikben a veszélytudat jóval erősebb talán másoknál, mert megértük amikor kivertek bennünket" az otthonunkból – emlékeztette Lezsák Sándor, a Magyar Demokrata Fórum egyik alapítója a teremben lévő több társát, akikkel együtt annak idején kizárták az MDF-ből. "Úgy érezhettük magunkat, mint azok, akiket elüldöztek szülőföldjükről 1956-ban" – fogalmazott. Szavai szerint "politikai hazát" találtak a Fidesz-KDNP szövetségben.

A kecskeméti piarista gimnázium dísztermében tartott közgyűlésen Zombor Gábor (Fidesz) országgyűlési képviselő, a város polgármestere köszöntőjében kiemelte, "jó irányba" megy az ország, amiben nagy szerepe van a tíz esztendeje létrehozott Nemzeti Fórumnak. Megfogalmazása szerint ez az egyesület biztos alapot ad annak az együttműködésnek, amely helyben és országosan is győzelemhez tudta segíteni a polgári oldalt. Zombor Gábor kiemelte, hogy Kecskeméten a rendszerváltás óta nem tudott baloldali jelölt győzni sem polgármester-, sem pedig országgyűlési választáson.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Június végére teljes üzemmel megy a Knorr- Bremse

Az új gyárcsarnokban a a mintegy 6 milliárdos beruházás alig egy év alatt valósult meg. Tovább olvasom