Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

LMP: a pollen nem áll meg a városhatárnál

Kecskemét - Az LMP kecskeméti országgyűlési képviselője, Vágó Gábor a kistérségi önkormányzatok összefogására hívta fel a figyelmet pollenügyben csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Rendkívüli helyen és időben, a közgyűlés zárt ülése alatt, a kecskeméti városháza folyosóján tartott sajtótájékoztatót az LMP kecskeméti országgyűlési képviselője, Vágó Gábor. A politikus a pollenhelyzet egyre romló statisztikáira hívta fel a figyelmet, és ezért összefogásra szólította fel a települési-, és kistérségi részönkormányzatok vezetőit: - A parlagfőmentesítés előkészületeinek megszervezése nem várathat tovább magára – mondta a politikus. – Az önkormányzatnak, illetve a kistérség részönkormányzatainak szoros összefogásra van szüksége, hogy a jelenlegi áldatlan helyzet megszűnjön. Magyarország egész Európában az egyik legfertőzöttebb ország a pollenkoncentráció tekintetében, és a kecskeméti térség ezen belül is rendkívül rossz helyzetben van. Ma már minden harmadik embert érint a probléma, évi 10%-kal nő a betegek száma. Éppen azért mi arra kérjük az önkormányzat, és a kistérséghez tartozó települések vezetőit, valósítsanak meg egy három lépésből álló folyamatot, amivel vissza lehet szorítani a parlagfű terjedését. Az első, hogy június 15-től indítsanak önkéntes parlagfűmentesítési programot. Ezen kívül indítsanak kommunikációs kampányt, ugyanis tájékoztatni kell a lakosságot arról, hogy ez a probléma lassan minden családot érint. Harmadsorban pedig június 15-e és június 30-a között induljon felvilágosító, mozgósító kampány, hogy még a június 30-i határidő előtt kinél nagyobb területekről eltűnjön a parlagfű. Javasoljuk, hogy a június 30-i ellenőrzések során elsőként értesítsék az érintett földtulajdonosokat a várható ellenőrzésről, hogy legyen idejük még teljesíteni törvényben meghatározott feladatukat. Hosszú távon pedig mindenképpen szükséges egy kistérségeket összefogó, komoly mezőgazdasági stratégia, ugyanis a pollen nem fog megállni a városhatárnál – zárta sajtótájékoztatóját az LMP politikusa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KTE-nek szólt a vastaps a városházán

Július 1-jétől szelektíven szedi a szemetet Kecskemét. Ingyen parkolhatnak majd a kormányhivatal vezetői, és ötletpályázatot írnak ki a Rudolf laktanya, valamint a régi fedett uszoda hasznosítására. Tovább olvasom