Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

LMP: sokkoló látvány a Rákóczi úton

Az LMP kecskeméti frakciójának vezetője is szót emelt a Rákóczi úton történt hétvégi fakivágás miatt. Kriskó Dávid szerint mintha bombát robbantottak volna szombat reggel a városközpontban.
Falusi Norbert sportmunkacsoportból történő távozása mellett a Rákóczi úton zajló felújítási munkálatok is szóba kerültek az LMP keddi sajtótájékoztatóján. Kriskó Dávid frakcióvezető szerint a város vezetése nem tájékoztatta megfelelően a lakosságot arról, mi vár rájuk a rekonstrukció során. - A hétvégi fakivágás után sokkoló látvány fogadta a Rákóczi út lakóit - mondta a politikus. - Nem túlzás, mintha bomba robbant volna a területen, olyan pusztítást végeztek a munkások. Véleményünk szerint is szükséges volt a fák egy részének eltávolítása, és cseréje, de erről a város vezetése nem tájékoztatta megfelelően a lakosságot.

Az LMP bombarobbanáshoz hasonlította a Rákóczi úton történt fakitermelést.
Az LMP bombarobbanáshoz hasonlította a Rákóczi úton történt fakitermelést.

- Szerintünk egy ilyen többmilliárdos projekt során pontosabb tájékoztatás is szükséges lett volna - mondta Kriskó Dávid. -Hozzátenném, hogy lehetett volna ütemezve is elvégezni a munkát, nem pedig így, hogy 500 méteren ledózerolják a növényeket. Főként úgy, hogy ritkításról volt szó, nem tömeges fakivágásról. Azzal viszont egyet értünk, hogy a korábbi fák egy részét táj jellegű haszonnővényekre cserélik, amelyek hasznosabbak is a környezetszennyezés szempontjából. Reméljük, itt nem ismétlődik meg, ami a Béke fasoron történt, ahol előnevelt fák ültetését ígérték, de végül csak cserjéket ültettek a korábban kivágott fák helyére – mondta az LMP-s politikus.

Olvasóink írták

  • 1. kkrisz079 2011. november 16. 19:23
    „Nem értem,mire gondoltak,mikor megszavazták,és elfogadták a Rákóczi utca TELJES ÁTÉPÍTÉSÉN???????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekülő rablóbandát üldöznek a rendőrök

Egy tanyafeltörésen tetten ért bandát üldöz a rendőrség Bács-Kiskun megyében - közölte a helyi… Tovább olvasom