Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Lomtalanítás Kecskeméten: a rendőrök is készülnek

Elkészült a májusi lomtalanítás ütemterve. Aki a megadott határidőn kívül, vagy nem a megfelelő helyre helyezi el a limlomot, az köztisztasági szabálysértést követ el, amely 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ismét két ütemben végzi a lomtalanítást Kecskeméten a Városgazdasági Kft. Az időpontok és az érintett városrészek:

I.ütem 2012. május 11-12-én: Katonatelepi tanyák, Katonatelep, Úrrét, Kőrösihegy, Borbás, Kisfái, Szolnoki hegy, Kecskemét-Városföld, Törökfái, Matkó, Hunyadiváros (Csilléry telep), Belváros, Rákócziváros, Szent István város (Műkertváros), Árpádváros, Erzsébetváros (Ürgés), Kossuthváros, Szent László város (Rendőrfalu, Kósafalu, Tsz falu, Muszáj), Halasi úti kiskertek, Reptéri lakótelep,

II.ütem 2012. május 18-19-én: Talfája (Törekvés és Kossuth Tsz lakótelep), Vacsihegy, Budaihegy, Méntelek, Belső Nyír, Külső Nyír, Hetényegyháza, Szarkás, Úrihegy (Miklóstelep), Felsőszéktó (Petőfiváros, Sutusfalu), Felsőcsalános, Bódog sor, Kadafalvi tanyák, Alsócsalános, Kadafalva, Kecskemét-Ballószög, Alsószéktó (Szelei falu, Homokbánya), Máriahegy, Bethlenváros (Vacsi köz, Voelker telep, Dárdai telep, Miklovics telep), Széchenyiváros (Bogovics falu, Villanegyed, Hollandfalu), Máriaváros.

A háztartási lom mindkét ütem esetében péntek reggel 8 órától szombat este 20 óráig helyezhető ki. A határidő után kihelyezett limlom illegális hulladéknak minősül, ennek elszállításáról a hulladék kihelyezője saját költségén köteles gondoskodni. Az akció ideje alatt – és azt követően – a közterület rendjét a közterület-felügyelet, a rendőrség és a polgárőrség ellenőrzi. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kritikusnak bizonyuló pontokat, helyszíneket Kecskemét 9 polgárőr egyesületének tagjai folyamatosan őrzik majd az illegális hulladéklerakás elkerülése érdekében.

Aki a megadott határidőn kívül, vagy nem a megfelelő helyre helyezi el a limlomot, az köztisztasági szabálysértést követ el, amely 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A lomtalanítási szolgáltatást külön díjfelszámítás nélkül kizárólag a Városgazdasági Kft. által ellátott hulladékkezelési közszolgáltatásba bevont ingatlanok - partnerszámmal rendelkező - tulajdonosa, használója veheti igénybe. A helyi rendelet alapján a lomtalanítási szolgáltatás igénybevételére jogosultak az elszállíttatni kívánt lomot családi házak esetében a saját ingatlanuk utcafronti részére, társas- és szövetkezeti házak környezetében a rendszeresített hulladékgyűjtő
edénycsoportok mellé jogosultak kihelyezni.
Kihelyezhető lom a háztartásokban felhalmozott nagy darabos szilárd hulladék: nagyobb
méretű berendezési tárgy, bútor, háztartási berendezés és készülék, rendeltetésszerű
használatra már nem alkalmas egyéb lom.
Nem helyezhető ki az építési törmelék, háztartási hulladék, akkumulátor, veszélyes anyag (vegyszermaradék, olaj, maró anyagok, gyógyszermaradék, hűtőszekrény), állati tetem, zöld hulladék.

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. május 09. 11:53
    „Hogy miért kell ehhez rendőri jelenlét?
    Magyarázat: A főoldalon közzétett kép elemzése megadja XD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön tudta? Ingyen van az első kontaktlencse

Májusban ingyen kapható az első pár kontaktlencse azokban a szaküzletekben, amelyek csatlakoztak a… Tovább olvasom