Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Lovas héttel zárják a nyarat Kiskunhalason

Lovas héttel zárul az idei nyár Kiskunhalason, így javában folyik a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság szervezése.
A már összeszokott az ötfős szervező csapat számos újdonsággal szolgál a magas színvonalú díjugrató események mellett, elsősorban a közönség minél színesebb kiszolgálása érdekében – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kovács Iván.

A Magyar Lovas Szövetség Díjugrató Szakbizottsága, a 2011-es díjugrató magyar bajnokság döntőjét Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság néven - a kiskunhalasi lovasverseny szakmai elismeréseként – a halasi lovasiskolában, az elmúlt évben kialakult szervező team irányításával rendezi meg 2011. augusztus 24-28 között.

A bajnokságra az ország legjobb amatőr, ifjúsági, fiatal és felnőtt lovasai érkeznek, közel 200 lóval, ráadásul Kiskunhalason lesz a fiatal lovak lanakeni világbajnokságára történő válogatás is. A verseny fővédnöki tisztét Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Lovas program mentora vállalta. Az eseményből a Digi Sport, a felnőtt döntőt közvetíti. A felnőtt magyar bajnok egy új Fiat Grande Puntót nyer a bajnoki cím mellé.

A nézői réteg szélesítése érdekében a díjugrató versenyeken túl, a magyar lovas hagyományok mentén a családoknak is programokat szervezünk – nyilatkozta Juhász Tibor rendezvény menedzser. „Nagy öröm, hogy Lezsák Sándor vállalta a fővédnöki tisztet, aki a döntő napján jelenlétével nyomatékosítja lovas hagyományaink ápolásának szükségességét. Számos kísérő bemutatóval gazdagítjuk az öt napos eseményt. A programban a Nemzeti Vágtához csatlakozva kishuszár vágtát tervezünk, a Kiskunhalasi Lovasbandériumtól megszokott gondossággal előkészített gyermek lovagoltatás, gyermekfoglalkoztatás, állatsimogatás lesz, de újszerű lovas karusszel bemutatót is tartanak huszárjaink a lovas hétvégén. Az idén második alkalommal tartjuk meg a kiváló lovas oktatóra emlékezve a Hriazik Pál emlékversenyt. A lovasfelszerelések vására pedig profi és hobbilovasoknak ad nézelődési, vásárlási lehetőséget. Kerthelyiséggel kialakított igényes vendéglátóhely áll majd a látogatók rendelkezésére. A verseny honlapján a www.dijugratoob.hu-n minden tudnivalót megtalálnak az érdeklődők és folyamatosan tájékoztatjuk a helyi és országos médiumokon keresztül a közönséget.” – mondta a főszervező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autófeltörés a Piaristák terén

Feltörtek egy Alfa Romeo típusú személygépkocsit Kecskeméten, a Piaristák terén. Tovább olvasom