Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Lovas rendőrök Lajosmizsén

Lovas járőrök közreműködésével 2015-ben is folytatódik a tanyaellenőrzés.
A korábbi gyakorlatnak megfelelően a napokban Lajosmizsén ismételt tanyaellenőrzést tartottak, melynek keretében 2015. január 31-én a Készenléti Rendőrség két lovas rendőre és Lajosmizse lovas településőre megerősítő erőként a város külterületén láttak el szolgálatot.

A lovas járőrök azzal a céllal érkeztek, hogy a gépjárművel nehezen megközelíthető tanyavilágot ellenőrizzék és javítsák a helyi rendőri erők reagáló képességét, ezzel is tovább növelve a vagyon- és közbiztonságot. A megerősítő szolgálatok további fő célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása mellett az, hogy megelőzzék vagy megszakítsák a jogellenes cselekményeket.

Lajosmizse Rendőrőrs illetékességi területén tavaly három alkalommal, Kerekegyházán, Kunbaracson és Felsőlajoson már találkozhattak az állampolgárok a Készenléti Rendőrség lovas járőreivel.

A lovak jelenléte tapasztalataink szerint felkelti a lakosság érdeklődését, elnyerik az emberek szimpátiáját. A helyi rendőrőrs azt várja a régi-új járőrözési formától, hogy az eddigieknél szorosabb lesz a kapcsolattartás a rendőrök és az állampolgárok között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróság elé állítják Fülöpháza polgármesterét

Balogh József a Fidesz egykori országgyűlési képviselője, Fülöpháza polgármestere a vád szerint… Tovább olvasom