Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Lövészárkok a Rákóczi úton

Kecskemét – A felújítás mindig porral és zajjal jár, nincs ez máshogy a Rákóczi út rekonstrukciója kapcsán sem. A delmagyar.hu a környékbelieket kérdezte, hogyan viselik a három hónapja tartó „hadi állapotot", a felújítással járó kellemetlenségeket.
– Sokan irigyelnek minket, de nincs miért: a nagy forgalom miatt a Rákóczi út nemcsak a felújítás idején poros és zajos, hanem állandóan – mondja Erzsi néni, az idős asszony azt is hozzáteszi, őt különösebben nem zavarják a munkálatok, de szomszédasszonya már a közeli parkba sem merészkedik ki. A többi lakó véleménye is hasonló, mindannyian bosszankodnak a kisebb kellemetlenségek miatt, de mindenki örül annak, hogy megújul a környezete.

A Rákóczi út ugyan porosabb a szokásosnál, és olykor a munkagépek zaja is elnyomja a mellettünk sétáló hangját, ennek ellenére a kecskemétiek többsége nyugalommal viseli a változásokat. Még a Művészkávézó előtti fotelekben is láthatunk egy-két vendéget. – Minimálisan csökkent a betérők száma, de inkább bent foglalnak helyet a vendégek, még akkor is, ha szép idő van odakint – árulja el Vass Brigitta, a kávázó pultja mögül.

Por, piszok és zaj a Rákóczi úton - KÉPGALÉRIA

A frontvonalak időről-időre mozognak: a legnagyobb csatát talán a Megyei Főügyészség felállványozott épülete előtt kell megvívni, ahol olyan keskenyre szűkült a járda, hogy szinte az úttestre lépve kell közlekedni a szembejövő autók mellett. Ilyenkor bizony hiányolja magáról az ember a páncélzatot.

Mostanra már mindennapos látvánnyá váltak a „lövészárkok" az utca mindkét oldalán: a felújítás ezen ütemében a csapadékcsatornák felújítását végezték el. A tervezettnél korábban, már szeptember 12-én megkezdték a munkálatokat a Bácsvíz Zrt. munkatársai. – Az építési munkákat a Rákóczi út páratlan oldalán kezdte a kivitelező. Egyszerre csak egy kereszteződésben zajlik munkavégzés félpályás útzár mellett, így forgalomkorlátozás mellett ugyan, de folyamatos a gépjárművel való közlekedés is – tudjuk meg Uhlig Ritától, a projektmenedzsmentet végző Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől.

Por, piszok és zaj a Rákóczi úton - KÉPGALÉRIA

Az építési munkálatokkal egy ideg párhuzamosan zajlott a csatornázás. Mint ismeretes, ezeket a munkálatokat korábban a hőségriadó miatt kellett szüneteltetni, a Bácsvíz Zrt. azonban a tervek szerint ennek ellenére is tartani tudta a határidőt. – Még augusztusban kezdték kicserélni a vízvezetékeket, de mindig tájékoztattak minket, mikor maradunk víz nélkül, így tudtunk készülni. Csak időszakosan nem volt víz, és esténként mindig lehetett fürödni, mosni, mosogatni – meséli Tóth Csilla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi kvíz: Mekkora sebességet érhet el egy tüsszentés?

Hapci! Egészségére! Belegondolt már abba, hogy a tüsszentés keltette légáram óránként hány kilométer megtételére lenne képes? Tovább olvasom