Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Madarász Dóra már a felnőttek közé vágyik

Kecskemét egyik legtehetségesebb asztaliteniszezője, az ifjúsági Európa-bajnok és világbajnoki második helyezett Madarász Dóra már nagyon várja a felnőtt megmérettetéseket.
- Miért éppen a pingpong?
- Nevelőapukám asztalitenisz bíró volt, ő adott először ütőt a kezembe. Már kisiskolás koromban rendszeresen jártam edzésekre, és azóta sem hagyott alább a lelkesedésem. Pláne, hogy az eredmények sem maradtak el: a korosztályos válogatottba is bekerültem. Fantasztikus érzés volt, amikor az első serdülő Európa bajnokságomra kiutazhattam.

- Mi jellemzi a játékstílusodat?
- Azt szokta mondani az edzőm, hogy fiúsan, agresszív stílusban játszom, ami kevésbé jellemző a nőknél. Sokkal kombinatívabb, bonyolultabb a játékom, mint az ellenfeleimnek.

Mészáros Dóra edzőjével, Szily Györggyel.
Mészáros Dóra edzőjével, Szily Györggyel.

- Korosztályos szinten több komoly sikert is elértél, mire számíthatunk tőled majd a felnőttek között?
- Nem kell siettetni a fejlődésemet, a legfontosabb most a tapasztalatszerzés. A világ- és kontinenstornákon a sportág legjobbjai játszanak, ők most még lemosnának az asztalról, de idővel szeretnék komoly sikereket elérni, tizenhat közé, nyolc közé, vagy akár négy közé jutni bármelyik nagy versenyen. Ehhez viszont további kemény munkára és odafigyelésre lesz szükségem.

Dóra edzője, Szily György szép jövőt jósol tanítványának:
- Dóráról hamar kiderült, hogy neki találták ki ezt a sportot. Ilyen nagy tehetséggel még nemigen találkoztam. Sokat fejlődött az évek során és mára odáig jutott, hogy komoly nemzetközi versenyeket is meg tud nyerni. A még komolyabb sikerekhez további alázatos munka, és koncentráció szükséges.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

281 pályázó reménykedhet Kecskeméten

Az idén útjára indult Városi Támogatási Program (VTP) első ütemében beérkezett pályázatokat… Tovább olvasom