Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Maffia fosztogatott a magyar autópályákon

Autópályák, főutak mentén országúti lopásokat, illetve más bűncselekményeket végrehajtó, magyar-albán-szerb állampolgárokból álló bűnözői csoport hét tagja ellen emeltek vádat Kecskeméten - közölte Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.
A Kecskeméti Városi Ügyészség vádirata szerint az autópályákon lopásokat elkövető csoport 2010 nyarán kezdte meg a tevékenységét, a hat külföldi állampolgárságú férfi különböző értékeket tulajdonított el Magyarországon átutazó állampolgárok autóiból. A társaság tagjai fővárosi szórakozóhelyeket látogattak, ahol megismerkedtek két magyar állampolgárságú nővel, akik közül az egyik a csoport aktív tagjává vált. A lopások mellett egyéb bűncselekményeket is elkövettek, azokban a másik magyar nő is részt vett, így az ügy nyolcadrendű vádlottja lett.

A vádlottak az éjszakai, illetve a hajnali órákban az autópályák mellett kialakított pihenőhelyeken, benzinkutak parkolójában várakozó autósok ellen követték el a bűncselekményeket. Módszerük szinte minden esetben hasonló volt: kiválasztották azokat a járműveket, amelyekben a sértett egyedül vagy másodmagával utazott, továbbá látható helyen voltak értékeik. Ezután a csoport egyik tagja a jármű hátsó kerekét egy speciálisan kiképzett szerszámmal kiszúrta, vagy kicsavarta a szelepet, majd felébresztették az utasokat és felhívták a figyelmüket a defektre.

A sértett kiszállt az autóból, hogy megnézze a "defektes" kereket, eközben a másik vádlott a kocsiból ellopta az értékeket. A vádirat csaknem 30 esetet tartalmaz, esetenként több millió forintot is eltulajdonítottak a vádlottak.

A csoport jobbára az M1-es, az M3-as és az M5-ös autópályán követte el a bűncselekményeket, de a 4-es főúton és Budapest belterületén is áldozatul esett autós ilyen módszernek.

A rendőrök három gyanúsítottat 2011 márciusában vettek őrizetbe, majd pár hónapon belül a csoport további öt tagját is elfogták. A csoporthoz tartozó két további, külföldi állampolgárságú férfi ismeretlen helyen tartózkodik.

A másod- és a harmadrendű vádlott hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll, amely a Székesfehérvári Városi Bíróság előtt indult. A másod- és a negyedrendű vádlott előzetes letartóztatásban van, míg az elsőrendű vádlott, egy magyar állampolgárságú nő, illetve további öt vádlott szabadlábon várja a per kezdetét.

Olvasóink írták

  • 2. tron 2012. január 18. 13:17
    „ezt a cikket csak azé oolvastam el...mert azt hittem a maffia ozstogatott...mii van?:???aztán megnyugodtam..nincs semmi baj....a logikával...csak fosztogattak...”
  • 1. Qllancs 2012. január 18. 10:59
    „Sintér s. megmondta : " két héten belül rend lesz ...." v. még sem ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágikus erőt tulajdonítottak a fánknak

A farsangról legtöbbünknek általában az álarcosbál vagy az illatos, szalagos fánk jut eszébe, holott… Tovább olvasom