Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Magyar találmánnyal közlekedik a képviselő

Kecskemét - Egy új magyar találmányt, a Gauswheelt próbálhatták ki a kecskemétiek a főtéren. Vörösmarty Attila önkormányzati képviselőt hamarosan ilyennel láthatjuk majd közlekedni a belvárosban.
A városi közlekedés legújabb alternatívája lehet az a különös szerkezet, mellyel néhány lelkes fiatal szelte át vasárnap többször is a főteret. A Gauswheel látszatra a bicikli és a roller ötvözéséből született, de akár a síelés is eszünkbe juthat róla, mivel hasonló íveket írhatunk le vele, mint a sípályán.

- Két magyar mérnök, egy építész és egy designer, Göczey András és Ungár Soma találta ki a Gauswheelt körülbelül tíz évvel ezelőtt. Hosszú út vezetett odáig, mire megkezdődhetett a sorozatgyártás, de ma már 14-15 országban kapható a találmány - emelte ki Varsányi Péter sales manager. - Elsősorban belvárosi közlekedésre ajánljuk. Mivel kis helyet foglal és mindössze hat és fél kiló, akár a buszon, metrón is magunkkal hihetjük, sőt, az irodában, az íróasztal mellett is elfér – mondta Varsányi Péter, akitől megtudtuk azt is, hogy tapasztalatuk szerint azok tanulják meg leggyorsabban a Gauswheel használatát, akik tudnak síelni. Mostantól Vörösmarty Attilát is gyakran láthatjuk majd egy ilyen szerkezettel közlekedni. A belváros önkormányzati képviselője ugyanis ajándékba kapott egyet a Gauswheel csapatától.

Vörösmarty Attila ilyen speciális járgánnyal jár majd munkába.
Vörösmarty Attila ezzel a speciális járgánnyal jár majd munkába.

- Áprilisban találkoztam először ezzel a találmánnyal – tudtuk meg Vörösmarty Attilától. - Megnéztem a videófilmet, ami bemutatja, hogyan kell használni a Gauswheelt, és akkor ez még borzasztóan egyszerűnek tűnt. Június elején próbáltam ki először, és rájöttem, hogy nehezebb, mint gondoltam. Szerintem, ha sikerül ráéreznem az ízére, néhány hét alatt megtanulok ezzel közlekedni. A tervem az, hogy ezzel járok majd munkába. Úgy vélem, a belvárosban szükség lenne egy ilyen eszközre, hogy élhetőbb, zöldebb legyen Kecskemét – tette hozzá Vörösmarty Attila.

Olvasóink írták

 • 5. klj_54 2011. augusztus 30. 09:46
  „4. jq 2011.08.30. 08:46
  Mennyi az a drága?”
 • 4. jq 2011. augusztus 30. 08:46
  „Jópofa, csak drága :( Ennyi pénzért már egészen jó biciklit is vehetek”
 • 3. klj_54 2011. augusztus 29. 22:29
  „2. schatis 2011.08.29. 19:56
  Köszönöm, de ezt a cikkíró nem tehette volna meg?”
 • 2. schatis 2011. augusztus 29. 19:56
  „Gaus Wheel ismertető:
  http://www.youtube.com/watch?v=yrMZZhvnMv8”
 • 1. klj_54 2011. augusztus 29. 19:52
  „Sikerült egy olyan cikket írni, ami a találmányról semmit nem ír!
  Sikerül úgy lefényképezni, hogy semmit ne lássunk?
  Kedves újságíró:
  Te kinek írod a lapot?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villanyoszlopot döntött egy Mercedes a Tesco előtt

Komoly torlódás alakult ki Kecskeméten hétfő kora délután, miután egy Mercedes személygépkocsi… Tovább olvasom