Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Magyarország 2012: áram nélkül él egy 16 gyerekes család

Több mint 2 hónapja él áram nélkül egy 16 gyermekes család egy Kiskunhalas melletti tanyán.
Négy éve ideiglenes mérőórát használtak, amit a szolgáltató szerint csak egy évig tehettek volna, ezért kikapcsolták az áramot. Egy alapítvány segítségével sikerült új mérőórát venniük, az áramot mégsem kapcsolták vissza.

A nagyobbak gyertyafénynél tanulnak, a kicsik pedig sötétben játszanak a Kiskunhalas melletti tanyán. 16 gyerek van a családban. A legkisebb 7 hónapos, és csak a legidősebb, 21 éves fiú nem él már szüleivel, így 17-en osztoznak két szobán.

11 ezer forintos tartozás miatt kötötték ki az áramot a tanyán mondja Tóth Zoltánné Ida . Egy héttel később befizették a számlát, de áram azóta sincs.

A gyerekek leginkább a tv-t hiányolják. Tartozás miatt többször is áram nélkül maradtak már, de miután fizettek rögtön visszakapcsolták. Most azért nem, mert ideiglenes mérőórát használnak 4 éve, pedig csak egy évig lenne szabad.

A családnak nyolcvanezer forintjába kerülne az új óra, de mivel havi kétszázötvenezer forintból élnek tizenheten, erre már nem futja.

Az áramszolgáltatónál azt mondták éppen a gyerekek miatt használhatták 4 éven át az ideiglenes mérőt, most viszont ameddig nem lesz végleges óra, nem kapcsolják vissza az áramot. Közben egy alapítvány már segített megvásárolni az órát a családnak és a szerelés is elkezdődhet.

Ha a szerelő végzett a munkával és jelzi ezt a Démásznak, akár napokon belül újra lehet áram a házban, miközben a család úgy tudja, akár hetekig is eltarthat a szerelés.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2012. január 06. 14:21
    „Nem ítélkezem, csak megjegyzem, mindkét oldal felelőtlen. Az egyik előre, a másik utólag.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos széllel jön a hidegfront pénteken

Kecskemét - Lehűlést jósolnak a meteorológusok a hétvégére, így már pénteken is viharossá fokozódik a szél, esetleg zápor is jöhet. Tovább olvasom