Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Május 28-án nyit ki a kecskeméti strandfürdő

Kecskemét - A héten már-már kora nyári hőmérsékleteket mértek országszerte, a kecskemétieknek mégis május 28-ig várniuk kell a strandolással, akkor nyitja meg ugyanis kapuit a „régi" élményfürdő.
Az elmúlt napokban kora nyári hőmérsékleteket mértek Kecskemét térségében is. A 25 fok körüli napsütésben - április derekához képest azért szokatlan módon - az emberek a délutáni órákban már észrevehetően elkezdték az árnyékos helyeket keresni az égető napsugarak elől. Egyelőre azonban csak kertben, esetleg valamelyik környékbeli tóparton napozhatunk a víz mellett, ugyanis a kecskeméti strand csak öt hét múlva nyitja meg kapuit. Jelenleg felújítási munkálatokat végeznek a régi élményfürdőben, az új pedig a korábbi tervekkel ellentétben csak az ősztől várja majd a látogatókat.

Festére vár az üresen tátongó nagymedence is.
Festére vár az üresen tátongó nagymedence is.

- Idén május 28-án, szombaton nyit ki a kecskeméti élményfürdő - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Jánosi István, a a Hírös Sport Kft. igazgatója. - A munkások április eleje óta dolgoznak a fürdő területén. Legnagyobb munka a medencék újrafestése lesz, emellett kicserélik a feszített víztükrű medencék kinti rácsozatát is. Folyamatosan zajlik a területrendezés, és a kertészeti munkák is elkezdődtek már, hogy a május 28-i nyitásra minden készen fogadja a vendégeinket. Az előkészítési munkálatok 9-10 millió forintba kerülnek előreláthatóan - nyilatkozta az igazgató portálunknak.

Az idei belépőárakról, illetve a nyári programokról hamarosan tájékoztatjuk majd strandra vágyó olvasóinkat!

Nem egyedi az áprilisi kánikula

1926-ban április 25-én Debrecenben 33,6 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála. 1988-ban pedig ezen a napon hajnalban Szokolyán -5,8 fokot regisztráltak. A következő napok során ilyen szélsőségek nem fordulnak elő. A minimumhőmérséklet nagyjából a sokévi átlagnak megfelelően, a maximum 3-5 fokkal az ilyenkor szokásos felett várható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy autóbusz a bajai buszpályaudvaron - videó

Kigyulladt egy parkoló autóbusz szerda reggel a bajai buszpályaudvaron. A lángokat a tűzoltók fékezték meg. Videóval. Tovább olvasom