Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Már 3000-en dolgoznak a Merci-gyárban, de több ember kell

Kecskemét - A kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak száma már most elérte az év végére tervezett dolgozói létszámot. Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek között köszöntötte a 3000. kecskeméti dolgozót.
2010. decemberében, a gyár építési munkálatai idején 700-an dolgoztak az üzemben. 2012. március végén, a gyár ünnepélyes megnyitásakor már 2500 főt foglalkoztatott a vállalat. A kapacitásnövekedés következtében további 500 dolgozóval bővült a gyár létszáma, ami így már több mint 3000 főt számlál.

A Mercedes kecskeméti gyára
A Mercedes kecskeméti gyára

„Magyar munkatársaink tudásukkal és hozzáállásukkal nagymértékben hozzájárulnak a Mercedes-Benz minőség hazai meghonosításához. Naponta tapasztaljuk, hogy mind a személyes kapcsolat, mind a mindennapi munkavégzés terén a magyar és német mentalitás nagyon jól megfér egymással, így mindkét kultúra legjobbját adjuk a közös sikerért." – nyilatkozta Frank Klein.

"Kenyeres pajtások"

A Daimler AG  a múlt hónapban írta alá a magyar kormánnyal  kötött stratégiai partnerségi megállapodást, melynek elsődleges célja, hogy a kecskeméti régió a magyar járműipar központjává váljon, és hosszútávon tovább erősödjön.
Képzik az utánpótlást, keresnek még munkásokat

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. három éve, 2009-ben hozta meg stratégiai döntését a duális szakképzés bevezetéséről. A duális szakképzés mind társadalmi, mint vállalati oldalról nagy jelentőséggel bír, hiszen egy növekvő szektor foglalkozási területén kínál biztos munkahelyeket. A jövő szakemberei így szakmailag felkészülten nézhetnek szembe a későbbi szakmai kihívásokkal.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja, hogy hosszú távú munkahelyet és jó perspektívákat nyújtson. „Jelenleg több mint 70 diákunk van, akik ebben a rendszerben kezdtek el tanulni." – mondta Frank Klein.

A duális szakképzés mellett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. német mintára bevezette a duális főiskolai képzést is Magyarországon. „11-en kezdték meg idén ősszel főiskolai tanulmányaikat a duális képzésben."- nyilatkozta Frank Klein.

Néhány nyitott pozícióra, elsősorban a gyártási területre (karosszériaüzem, fényező üzem, szerelde) keres a gyár még munkaerőt.

Olvasóink írták

 • 3. Smerdis 2012. december 05. 22:59
  „2. GondaIstván 2012.12.05. 11:11

  :)))”
 • 2. GondaIstván 2012. december 05. 11:11
  „" a magyar és német mentalitás nagyon jól megfér egymással, így mindkét kultúra legjobbját adjuk a közös sikerért"
  Ez az én fülemnek nagyon jól hangzik! Azt gondolom a mi jövőnk a magyar-német összefogáson múlik, Európáé pedig a német-orosz összefogáson, amihez történelmi tapasztalataink alapján nagyon természetes módon tudunk mi is kapcsolódni.”
 • 1. bambulla 2012. december 05. 08:58
  „nem tudom milyen megállapodást írtak alá
  remélem nem az lesz mint más esetben, hogy ha nem kapják azokat a kedvezményeket, akkor létszámot csökkentenek drasztikusan”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szökésben lévő embercsempészek ellen emelhetnek vádat Kiskunhalason

Négy nemzetközi körözés alatt álló embercsempész ügyében folytatott le eljárást és tett vádemelési javaslatot a Kiskunhalasi Városi Ügyészségnek a Nemzeti Nyomozó Iroda - tájékoztatta az ORFK kommunikációs szolgálata. Tovább olvasom