Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Már gyanúsított a Juhar utcai speciális iskola igazgatója

Kecskemét - Személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsította meg a rendőrség Kimpián Ildikót, a kecskeméti Juhar utcai speciális iskola igazgatóját. A gyanúsítottak száma növekedni fog - jelentette ki Szabó Ferenc, Bács-Kiskun Megyei főügyészhelyettes.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti Juhar utcai speciális iskolában megalázó módon regulázzák a nehezen kezelhető gyerekeket. Az iskola munkatársai szerint a vezetőség jóváhagyásával létrehoztak egy belülről nem nyitható szobát, amelybe rendszabályozási céllal hosszabb-rövidebb időre bezártak hiperaktív, illetve nehezen kezelhető gyerekeket.

A "dühöngő" létezését egy autista gyermek anyukája is megerősítette korábban a Népszabadságnak, aki emiatt vitte el másik intézménybe a fiát. Neki a pedagógusok azt mondták: ez nem árt a gyereknek és különben is kamerákon keresztül figyelemmel kísérik a viselkedését. Ennek ellenére a fiú több alkalommal is kénytelen volt a nadrágjába, vagy a szoba sarkába vizelni.

Az ügyben egy magánszemély feljelentése alapján - szoros ügyészi felügyelet mellett - büntetőeljárás indult és külön nyomozócsoport folytatta az eljárást.

Az iskola vezetése mindvégig cáfolta a "dühöngő" létezését. Az intézményt fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat belső vizsgálata szerint a vádak alaptalanok, mindezek az elbocsájtott dolgozók rágalmai, valamint az ellenzéki szocialisták lejárató kampányának a része. Elismerték: létezett egy izolációs szoba a Juhar utcai intézményben, de két év alatt mindössze három alkalommal használták, szoros nevelői felügyelet mellett.

A szakértői vizsgálatok, valamint tanúvallomások megerősítették a börtönszoba létezését és folyamatos használatát - erősítették meg a Népszabadság információit rendőrségi források.

Szabó Ferenc, Bács-Kiskun Megyei Főügyészhelyettes nem cáfolta a gyanúsítás tényét. Elmondta hosszú és alapos nyomozati munka van az ügyben az ügyészég mögött, amelynek okán további gyanúsítások várhatóak a közeljövőben. Részleteket azonban a folyamatban lévő ügyről egyelőre nem kívánt közölni.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2010. szeptember 23. 11:45
    „A néhai Zalkában párszor bezártak engem is tanulás után, de nem érzem, hogy lelkileg sérültem volna, sőt megpróbáltam titkolni a dolgot följelentés helyett. Anyám sem szaladgált elégtételért, sőt befejezte a büntimet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion borult az árokba Kecskemétnél

Árokba borult egy kamion Szeged és Kecskemét között az M5-ös autópályán, Budapest irányában, a Fornetti gyártól egy kilométerre. 10 órától kezdik a műszaki mentést, ekkor félpályás útzár várható. Tovább olvasom