Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Marczinek Zsolt tökéletesen kész, már csak a rajtot várja a beledi Riverside Baján

A beledi központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen – ha az orvosai megengedik számára – rajthoz áll az idei Dakaron indult Somfai Mátyás is.
Közeledik a Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A beledi központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen – ha az orvosai megengedik számára – rajthoz áll az idei Dakaron indult Somfai Mátyás is. Noha sem ő, sem pedig Marczinek Zsolt nem volt ott a túrkevei idénynyitón, utóbbi már alig várja, hogy quadjával nekivághasson a versenynek.

Somfai Mátyás. Fotó: Riverside Baja
Somfai Mátyás. Fotó: Riverside Baja

Egy rendkívül izgalmas és látványos versennyel nemrég Túrkevén megkezdődött a 2014-es Magyar Terep-rallye Bajnokság. A sportágszerelmesei örömmel tapasztalhatták, hogy idén ismét több motoros és quados áll rajthoz, ami a szakág fellendülését is eredményezheti. Az idei Dakaron rajthoz álló Somfai Mátyás a május 9-11 között megrendezendő Riverside Baján mindenképpen elindulna, ám a végső döntés nem az ő kezében van.

„Jelenleg teljes pihenőre vagyok kárhoztatva, ugyanis az Abu Dzabiban rendezett világbajnoki futamon eltört a lapockám. Az orvosok kezében vagyok, szerdán dől el a sorsom. Noha jelentősen javult az állapotom, például a kerékpáromat már ismét kipróbálhattam, de kizárólag akkor állok rajthoz, ha a szakemberek erre rábólintanak" – fogalmazott.

A Sandlander Team versenyzője – amennyiben rajtengedélyt kap orvosaitól – idei első hazai futamán venne részt.

„A magyar versenyeken számomra kötelező az indulás, mert ezzel is a tiszteletemet fejezem ki a szervezők és a résztvevők felé. Most úgy tűnik, hogy a motoros és a quados szakág végre ismét feléled itthon, amit minden porcikámmal és idegszálammal támogatok. Természetesen szeretném megszerezni a bajnoki címet, ám a nagy cél, a 2015-ös Dakar teljesítése és az arra való tökéletes felkészülés számomra az elsődleges feladat" – jelentette ki Somfai.

Marczinek ZsoltFotó: Riverside Baja
Marczinek Zsolt. Fotó: Riverside Baja

Reméljük, ott lesz a rajtnál Somfai, viszont egyik hazai riválisa, Marczinek Zsolt részvétele a Riverside Baján száz százalékra vehető. Utóbbi sem indult Túrkevén, így a beledi futam lesz az idei bemutatkozása a hazai nézőknek. Marczinek is bízik abban, hogy a terep-rallye motoros és quados szakága ismét a régi fényében ragyoghat majd, és ennek első jeleit szeretné már idén megélni.

„A tavalyi mélypont után reménykedem a feltámadásban. Éppen ezért számomra kötelező a hazai rendezésű versenyeken való indulás, még akkor is, ha az eredményesség néha másodlagos lesz. Mindenem megvan, rajtra kész vagyok én és a quadom, így már alig várom a hazai 2014-es bemutatkozásom. Ismerem ezt a területet, ahol a Riverside Baját rendezik, és tudom, hogy a szervezők izgalmas, jó pályákat jelöltek ki a számunkra" – árulta el Marczinek Zsolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marosi Ádám aranyérmes a kecskeméti öttusa vk-n

Marosi Ádám nyerte az öttusázók kecskeméti világkupaversenyét, Kasza Róbert harmadik lett.
Tovább olvasom