Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Máris Kecskemétre vonzza a szolgáltató cégeket a Mercedes

Több tucat szolgáltató cég döntött letelepedés mellett Kecskeméten és Győrben a két autógyár közelében, ezzel felpöröghet a raktárpiac. Az új Mercedes gyártóközpont Kecskeméten, valamint az Audi új győri gyára további szolgáltatókat vonz a környékre.
A Mercedes kecskeméti és az Audi győri gyára mágnesként vonzza a különféle beszállítókat illetve a szolgáltató cégeket, s ez jótékonyan hat a helyi ipari és logisztikai ingatlanpiacra - erősítette meg a Cushman&Wakefield nemzetközi ingatlan tanácsadó mostani közép-európai felmérése.

Érdekességnek számít, hogy Magyarországon a vidéki területek egyre nagyobb figyelmet kapnak a gyártó cégek részéről. Az új Mercedes gyártóközpont Kecskeméten, valamint az Audi új győri gyára további szolgáltatókat vonz a környékre, de az ország észak-keleti és észak-nyugati területei is kedveltek a gyártás hoz kapcsolódó cégek számára."- tette hozzá Tarró Emília a Cushman & Wakefield budapesti irodájának ipari ingatlan üzletágvezetője.

„Bár 2011 első felében Magyarországon a kihasználatlansági mutató 21,7 százalékon állt, a kilátások továbbra is pozitívak. Az említett időszakban, Magyarországon közel 180,000 négyzetméter bérbeadást regisztráltunk, melynek 48 százalékát tették ki a szerződéshosszabbítások. Egy (két bérlő részére készül ő ) BTS fejlesztéstől eltekintve Magyarországon az év első felében nem indult új építkezés és mivel a fejlesztők elsősorban a magas kihasználatlanság miatt továbbra is nagyon óvatosak, az év második felében sem számítunk új spekulatív fejlesztésre.

„Magyarország kivételével az összes közép-európai ország kihasználatlansági mutatója 2009-óta fokozatosan csökken, mely csökkenés várhatóan a következő hónapokban is tovább folytatódik. Fejlett gazdaságokban egy hasonló szituáció felkeltené a gazdasági helyzet javításában érdekelt politikusok és szervezetek figyelmét. A közreműködésük javíthatna az adott régió munkanélküliségi mutatóján, új építési és egyéb megrendeléseket hozna a helyi vállalatoknak, ezáltal új adófizető réteget hozna létre."- fűzte hozzá a cég másik vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség nem tud a kínaiak panaszáról

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon nem tudnak arról, hogy nyomozóikat bepanaszolták volna a… Tovább olvasom