Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Máris több mint ezer aláírás a kecskeméti csendrendelet ellen

Kecskemét - 48 óra alatt már több mint 1100 aláírást gyűjtöttek össze az interneten a tervezett kecskeméti csendrendelet ellen. Ha a képviselők csütörtökön elfogadják a polgármester előterjesztését, éjféltől minden belvárosi szórakozóhely be fog zárni májustól.
Mint arról a delmagyar.hu szombaton elsőként beszámolt, dr. Zombor Gábor a csütörtöki közgyűlés elé tár majd egy előterjesztést, melynek alapján május 1-től a város szinte minden szórakozóhelyének éjfél után be kellene majd zárnia.

Az előterjesztésben foglaltak szerint a polgármester azt javasolja majd a csütörtöki közgyűlésen, hogy a lakosok éjszakai nyugalmának biztosítása érdekében Kecskemét város panaszokkal leginkább érintett közigazgatási területén: Dobó István körút – Kisfaludy utca – Katona József tér – Kálvin tér - Csányi János körút - Móricz Zsigmond utca – Hornyik János körút – Kápolna utca – Széchenyi körút – Mária körút – Petőfi Sándor utca által határolt területen, és ezek az környezetében elhelyezkedő épületekben korlátozzák a nyitva tartást 24.00 órától 06.00 óráig.

A rendelet hatályba lépésének időpontjaként 2012. május 1-jét javasolja Zombor Gábor. A rendelet szabályait a már működő üzletekre vonatkozóan is alkalmazni kell, azzal, hogy azon vendéglátó üzlet üzemeltetőjének, aki 2012. május 1. napján már az e rendeletben meghatározott nyitvatartási időtől eltérően folytat vendéglátó tevékenységet, 2012. június 1-ig kérelmet kell benyújtania az eltérő nyitva tartás engedélyezése iránt.

Cikkünk szombati megjelenését követően sorra alakultak a különböző internetes csoportok, melyek a tervezett csendrendeletet ellenzőit igyekszenek összegyűjteni. Ennek eredményeként hétfő reggelre több, mint 1100 aláírást gyűjtöttek össze. Aki szeretne csatlakozni az ellenzőkhöz, ezen a linken megteheti.

Hétfőn időközben az önkormányzat hivatalos oldalára is felkerült az előterjesztés, melyet a csütörtöki közgyűlés előzetes programja szerint második napirendi pontként tárgyalnak majd a képviselők. A témára a hét folyamán még többször is visszatérünk majd.

Olvasóink írták

 • 8. zördög 2012. április 25. 16:14
  „Van pénz mulatni, nem értem miért háborognak sokan az adóemelések ellen
  Amíg egy kocsmában-presszóban-bárban siránkoznak az emberek, hogy <moderálva> az élet, addig kuss legyen.....
  Nem akartam durva lenni
  Ajánlok egy jó videót:
  http://www.automotor.hu/hirek/porul-jar-a-bunkon-masodik-sorban-parkolo-auto-439315
  Ma már nem zsigával jának a bulizók”
 • 7. Mogyoró 2012. április 24. 06:08
  „Nem bezárást kell alkalmazni, hanem a hangoskodókkal szemben fellépni, Én sem örülnék neki ha pihenni szeretnék, mert másnap dolgozni kell menni, nem tudok a zajongástól. Ötletem nincs hogyan kellene megoldani, de egy biztos nem bezárással kell megoldani a problémát, igen is aki akar szórakozzon hajnalig, de ne a mások kárára. Hozzáteszem Én is egy vén trotty vagyok, csak egy kicsit más életszemlélettel Tisztelt alfa258”
 • 6. Queenmargareth 2012. április 23. 18:21
  „éjfélkor bezárni, nyáron, hova fejlődünk.....?”
 • 5. alfa258 2012. április 23. 15:41
  „igazságkereső te egy vén trotty lehetsz a nézeteiddel!!!! Egy háklis hisztis lény!!!
  A következő az lesz, volt az átkosban is úgy a 83-85 körüli években, hogy szeszes italt csak reggel 8 után lehetett boltban vásárolni. Aztán mi is következi???? Na inkább nem is írom, mert hülyeségben verhetetlenek!
  Többet meg nem írok, mert lenyomizzák a gépet, aztán jönnek megint a fekete autókkal!!”
 • 4. igazságkereső 2012. április 23. 10:56
  „Miért baj ez, nem elég éjfélig szórakozni? Ha nincs csendrendelet az a baj, ha van az a baj, elég nehéz a magyar, nagyon görbe gondolkodásmódot követni! Nem kellene-e már észhez térni végre ebben a mesterségesen zaklatottá tett országban, hogy könnyebb lehessen az élet? Semmi nem indokolja a jelenlegi és már évek hosszú sora óta tartó megélhetési nehézséget!!”
 • 3. Concy90 2012. április 23. 10:42
  „Ugyanezt kéne csinálni az adók ellen is!!!”
 • 2. Concy90 2012. április 23. 10:39
  „Ugyanezt kéne csinálni az adók ellen!!!

  Talpra magyar, hí a haza!
  Itt az idő, most vagy soha!
  Rabok legyünk vagy szabadok?
  Ez a kérdés, válasszatok!”
 • 1. Concy90 2012. április 23. 10:32
  „Veressetek neki egy aláírást!!!
  Ugyanezt kéne csinálni az adók ellen is!!!
  Lázadjunk már egy kicsit!!!

  Talpra magyar, hí a haza!
  Itt az idő, most vagy soha!
  Rabok legyünk vagy szabadok?
  Ez a kérdés, válasszatok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték a félegyháziak ifjúsági táborát

Mind a hét faházat és a vizesblokkot is feltörték, megrongálták Kemencén, a Kiskunfélegyházi… Tovább olvasom