Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Másfél milliárdból oldják meg a szennyvízgondokat

Másfél milliárd forintos beruházásról állapodtak meg a kivitelezőkkel Kiskunhalason, a helyi szennyvíztelep tervezésére és kivitelezésére. A dokumentumokat Gyovai István polgármester valamint a közbeszerzési eljárás győztese, a Kiskunhalas ED-2011 Konzorcium képviseletében Varga Antal a Duna Aszfalt Kft. ügyvezetője, valamint Tóth István János az EuroAszfalt Kft. környezetvédelmi igazgatója és Korpai László főmérnök látta el kézjegyével.
- Egy példa nélküli beruházás küszöbéhez értünk és külön örömre ad okot, hogy a kivitelezésben halasi cégek, a Merkbau a Modinvest és a Vízépszolg Kft. is szerepet kapnak – mondta Gyovai István polgármester.

Korpai László az EuroAszfalt Kft. főmérnöke arról adott tájékoztatást, hogy mostantól 18 hónap áll a kivitelezők rendelkezésére. Ez idő alatt kell elvégezni a tervezést, a különböző engedélyek beszerzését, a kivitelezést és a próbaüzemet. Kifejtette, hogy van már tapasztalatuk hasonló
beruházások kapcsán, itt ami eltér az előző munkáiktól, az a szorosabb határidő.

A szennyvíztelep bővítésével és felújításával egy évtizedek óta fennálló probléma oldódik meg, az egyre nagyobb mennyiségű szennyvíz kezelése. A szennyvízkezelőnél folyó munkálatokkal párhuzamosan a város eddig még csatornázatlan részein elindul a csatornázás is, aminek végeztével szinte 100 % lesz a csatornázottság a Kiskunhalason.

A “Kiskunhalas Város Önkormányzat szennyvíztisztításának és csatornázásának fejlesztése" program
Európai Uniós támogatásból valósulhat meg. Korábban az előkészítő szakaszra 73 millió forintot nyert a város. 2010 augusztusában került beadásra a kivitelezési szakasz II. fordulós pályázata. A nyertes pályázat kihirdetése 2011 márciusában történt, a támogatási szerződés május 3-án került aláírásra. A teljes kivitelezésre nyert összeg: 3,7 milliárd forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négycsillagos szálloda épül Kecskeméten - látványtervvel

A KÉSZ-Holding beruházásaként két és félmilliárd forintból egy új, négycsillagos business hotel és konferenciaközpont épül Kecskeméten. Tovább olvasom