Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Másfél millió forintot gyűjtöttek össze a 11 évesen árván maradt Eriknek

Összesen 1 millió 584 ezer ezer forintot adakoztak össze arra a számlaszámra, amelyet a kecskeméti önkormányzat nyitott a szüleit és testvéreit tragikus balesetben elveszítő 11 éves kecskeméti fiú, Erik megsegítésére.
Csütörtök délután a kecskeméti városházán dr. Zombor Gábor polgármester aláírta azt a szerződést, amely értelmében a helyi önkormányzat életjáradék juttat a november 14-én, az 5-ös főúton történt tragikus balesetben szüleit és testvéreit elvesztő 11 éves H. Eriknek. A kecskeméti önkormányzat december 1-jétől havonta az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét utalja majd, ami jelenleg 57 ezer forint. A döntés szerint a járadékot a gyermek 18 éves koráig, illetve középfokú vagy felsőfokú, nappali tagozatos tanulmányainak végéig, de legfeljebb 25 éves koráig kapja majd.

Dr. Zombor Gábor és a kisfiú gyámja, Fazekas Istvánné írták alá az életjáradkról szóló szerződést.
Dr. Zombor Gábor és a kisfiú gyámja, Fazekas Istvánné írták alá az életjáradkról szóló szerződést.

Zombor Gábor ezt követően átadta azt az összeget a kisfiú gyámjának, Fazekas Istvánnénak, amelyet a város által nyitott jótékonysági bankszámlaszámra utaltak a segíteni szándékozó állampolgárok. A polgármester hangsúlyozta, mindenkit megdöbbentett a szörnyű baleset, és Erik története, ezért próbálnak a maguk módján segíteni a fiú felnevelésében. A számlára összesen 1,584,383 forint felajánlás érkezett, amit most átadtak a fiú gyámjának. Fazekas Istvánné sírva köszönte meg az adományt, és a sajtón keresztül is köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon segített a szörnyű tragédián átesett családnak.

Másfél millió forint érkezett a kisfiú részére a város által nyitott számlára.
Másfél millió forint érkezett a kisfiú részére a város által nyitott számlára.

Erikről annyi információt közöltek, hogy ma ment először iskolába, a körülményekhez képest jól van, de természetesen nehezen dolgozza fel a történteket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 2000 dolgozója van a kecskeméti Mercedes gyárnak

December elsején kezdte meg munkáját a kecskeméti Mercedes-Benz gyár kétezredik alkalmazottja, vagyis a cég elérte az év végéig tervezett személyzeti létszámot. Tovább olvasom