Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Matematikatudásukról adnak számot a végzősök

Kecskemét - Ma délelőtt a matematikatudásukról kell számot adniuk az érettségizőnek. A vizsga két részből áll. Míg az első feladatsor könnyebb, a második tesztlap már komplexebb gondolkodást igényel.

Ma reggel is sok ünneplőbe öltözött diákot lehetett látni a város utcáin. A végzős középiskolások energiaitalokkal, csokival, szőlőcukorral szerelkeztek fel a mai megmérettetésre, a matek érettségire. Volt olyan ifjú hölgy is, akit édesanyja egy öleléssel engedett útjára a főtéren.

- Izgulok egy kicsit, de a tegnapi magyar érettségitől jobban féltem – mondta a delmagyar.hu-nak Marsa Marietta, a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola végzős diákja. - A matematika vizsga eredménye fontos nekem, mert közgazdasági irányban szeretnék továbbtanulni. Az emelt szintű érettségit azonban nem mertem megpróbálni – tudtuk meg Mariettától, aki úgy érzi, a tegnapi magyar vizsgája jól sikerült. Elárulta, mindenki azt mondta neki, könnyebb lesz az érettségi, mint amire számít.

Matektudásukról adnak számot - KÉPGALÉRIA

Harkai György egyáltalán nem izgult a matek vizsga előtt. - Nagyon jó felkészítést kaptam, szerintem megvan az alaptudásom ahhoz, hogy sikerüljön az érettségi. Azért remélem, könnyebb lesz az idei feladatsor, mint a tavalyi volt. Jó lenne, ha koordinátageometria nem lenne benne. A továbbtanulás szempontjából nekem nem fontos a matematika vizsga eredménye, de egy jó jegy jól mutatna az érettségiben – tette hozzá Harkai György, aki a Szegedi Egyetem kommunikáció-médiatudomány szakára felvételizik.

Farkas Dániel magasra tette a mércét, százszázalékos matek érettségit szeretne írni. – Szegedre, matematika és közgazdász szakra jelentkeztem, ezért nagyon fontos ennek a vizsgának az eredménye. Informatikából és angolból tettem előrehozott érettségit, ez mindkettő ötös lett. Ezeket, és a matek eredményét viszem tovább. Mindenki azt mondta, könnyű lesz az érettségi, és az egyetemen vissza fogom sírni még ezt az időszakot, de most azért még nem így gondolom. A holnapi töritől sem félek, mivel a próbaérettségi, amit itt írtunk a suliban, négyes lett – árulta el Dániel.

Matektudásukról adnak számot - GALÉRIA

A Kadában ma 110 végzős ült be a padba megírni a matematika érettségit. Rajtuk kívül az iskola néhány olyan volt tanulója is vizsgázik ma, aki korábbi eredményén szeretne javítani. - Izgulnak a diákok, de azt gondolom, sokszor a tanáraik jobban aggódnak értük – emelte ki Körmöczi Bulcsú, intézményegység-vezető. - A matematika érettségi már évek óta egy olyan minimális követelményt állít a tanulók elé, amit minden diáknak teljesítenie kell, aki egy kicsit is komolyan vette a középiskolás éveket. A vizsga első része kifejezetten könnyű szokott lenni, alapdefiníciókat, alapműveleteket kérnek számon. Ennek kitöltésére 45 percük van a diákoknak. A második rész nehezebb, komplexebb gondolkodást igénylő feladatokat tartalmaz. Ezeknek a megoldására 135 percük van a diákoknak – tette hozzá Körmöczi Bulcsú.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a Dózsa György úton

Egy Opel és egy Dacia személygépkocsi ütközött össze kedd délelőtt a Dózsa György úton.
Tovább olvasom