Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Meg akarta etetni a kutyáját, felakasztva talált rá

Kecskemét - A rendőrség ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Megrázó fotók!
Még a sokat látott állatvédőket is sokkolta a látvány, ami egy kecskeméti családi ház udvarában fogadta őket: a kennel oldalán a felakasztott 2 éves Nozi tetemét találták meg.

Meg akarta etetni a kutyáját, felakasztva talált rá. Fotó: Menhely az ÁLLATOKÉRT Alapítvány (galéria)

A Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendészeti ügyeletét vasárnap a délelőtti órákba a helyi rendőrkapitányság értesítette, hogy a kecskeméti Gerbera utcában felakasztott kutya tetemét találta meg az ingatlan tulajdonosa. A gazda élelmet vitt a kutyának, amikor szembesült a sokkoló látvánnyal: a 2 éves Nozit a kennel oldalán találta felakasztva. Azonnal értesítette a rendőrséget.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást – tudtuk meg Árvai Edinától, a Básc-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.


3 év börtön is járhat

Hatályos Btk. 2014. évi C. tv. 244.§

244. § (1) Aki a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Háttérjogszabályként az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény értelmezési segédletként szolgál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők közúton és vasúton Bács megyében

Egy afgán embercsempészt és kilenc határsértőt fogtak el a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőrei. Tovább olvasom