Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Még nincs döntés a Kecskeméti Főiskola esetleges integrációjáról

Kecskemét - Dr. Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora a delmagyar.hu-nak cáfolta azokat a híreket, miszerint döntés született volna a Kecskeméti Főiskola önállóságának megszűnéséről.
Mint arról korábban a delmagyar.hu beszámolt, 12 egyetemet – közte a szegedit – és 4 főiskolát tartana fönn az állam a jövőben a jelenlegi 29 helyett – sajtóinformációk szerint. Az oktatási államtitkárság nyilvánosságra került tervei szerint megszűnne az Alföldön a Szolnoki, a Dunaújvárosi és a Kecskeméti Főiskola, valamint a bajai Eötvös József Főiskola önállósága. A megjelent hírekkel kapcsolatban a delmagyar.hu felkereste a Kecskeméti Főiskola rektorát, dr. Danyi Józsefet, aki cáfolta, hogy már konkrét döntés született volna a főiskola jövőjével
dr. Danyi József
dr. Danyi József
kapcsolatban. – Csütörtökön a minisztérium vezetőivel valóban részt vettünk egy egyeztetésen, de itt nem esett szó arról, hogy megszüntetnék, vagy Szegedhez kapcsolnák a Kecskeméti Főiskolát – nyilatkozta Danyi József. – A minisztérium illetékesei azt közölték velünk, hogy a jövőben szükség lesz a túlméretezett felsőoktatás ésszerű karcsúsítására, és ezen belül lehetségesek integrációk. Hangsúlyozom, még nincs döntés, és az ígéret szerint a mi véleményünket is fegyelembe fogják venni. Én nagyon bízom benne, hogy lesznek még további egyeztetések, mert a Kecskeméti Főiskola jelenleg a dél-alföldi régió legmagasabb szintű műszaki képzését adja, és Kecskemétnek most különösen nagy szüksége van a magas színvonalú mérnökképzésre – zárta nyilatkozatát a Kecskeméti Főiskola rektora.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felszántotta az aszfaltot a felborult kamion - fotókkal

Egy felborult kamion miatt állt a forgalom péntek reggel az 5402-es számú úton, Jászszentlászló… Tovább olvasom