Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Megerőszakolta tíz éves kislányát - 12 év fegyház vár rá

Kecskemét - A Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen 12 év fegyházra ítélte azt a madarasi férfit, aki korábban rendszeresen megerőszakolta akkor 10 éves kislányát.
A jelenleg 57 esztendős, 8 általános iskolai osztályt végzett, rokkantnyugdíjas vádlott 1990-ben nősült meg, házasságából két kislány született. A férfi 1996-ban vált el feleségétől, s mivel az asszony nem foglalkozott gyermekivel, végül mindkét lány a férfihoz került.

A vádlott először 2006 tavaszán erőszakolta meg kisebbik, akkor tízesztendős gyermekét, majd 2007 tavaszáig többször is megismételte tettét. A lányt bántalmazta, és megfenyegette, hogy meg fogja verni, ha másnak szól a történtekről. A gyermek a történteket végül elmondta nagynénjének, majd testvérének, egy osztálytársának és egy ismerősének.

A vádlott 2005-től - miután édesanyja meghalt - rendszeresen ivott, részegen agresszív volt lányaival, gyakran szidalmazta és verte őket. Leginkább pofozta a lányokat, de előfordult, hogy nadrágszíjjal esett nekik vagy a hajuknál fogva húzta végig őket a lakáson. 2010. szeptember 24-én Miskén újból bántalmazta kisebbik lányát, mert a gyerek egy fiúval ment el bevásárolni. Amikor a kislány félelmében a szomszédba szökött, és a vádlott ott rátalált, a hajánál fogva húzta ki az udvarra, megfenyegette, hogy meg fogja ölni, majd hazarángatta. A vádlottat ezt követően állította elő a rendőrség.

A táblabíróság - az eljárás során valamennyi terhére rótt cselekmény elkövetését tagadó - vádlottat folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Korábban írtuk:

Az 57 éves J. Pétert tavaly novemberben folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Ezért őt a bíróság - halmazati büntetésként - 12 év fegyházra, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását kérve nyújtott be fellebbezést, a vádlott pedig mindkét vádpont alóli felmentés, védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetést enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntette és más bűncselekmény miatt Jakab Péter ellen indított büntetőügyben a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítéletét. Így a vádlott jogerős büntetése 12 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás lett. Az ítélet indoklásakor elhangzott: az I. fokon eljáró bíróság minden tényt figyelembe véve, az enyhítő és súlyosító körülményeket megfelelően értékelve, a cselekmény súlyával és társadalomra veszélyességével arányos büntetést szabott ki, ezért annak sem lényeges enyhítésére, sem lényeges súlyosítására nem látott indokot a táblabíróság.
A nyolc általános iskolai osztályt végzett, szakképzettséggel nem rendelkező vádlott 1990-től 1996-ig házastársi kapcsolatban élt O. Erzsébettel. Ebből a kapcsolatból 1994. augusztus 31-én V., 1996. február 10-én E. utónevű lányai születtek, akik az ügy sértettjei.

Miután a bíróság a házasságot felbontotta, E. az édesanyjánál, V. az apjánál maradt. Mivel az édesanya nem foglalkozott a nála lévő kislánnyal, E. előbb intézetbe került, majd óvodás korában a vádlott magához vette. A család 2007-től 2010 nyaráig Madarason lakott, a kislányokkal az anyjuk nem tartotta a kapcsolatot. A vádlott a madarasi ház konyhájában, míg a lányok a szobában, külön ágyon aludtak.

2006 tavaszán a vádlott az esti órákban bement a lányok szobájába, kihívta az akkor 10 éves fiatalabbik lányát és a konyhában előbb fajtalankodott a kislánnyal, majd megerőszakolta. A kislány nem mert ellenkezni, félt, hogy a vádlott megveri. 2006 őszén a vádlott ismét bement a lányai szobájába, kivitte a lányt újra a konyhába, ahol a kislány már azzal fenyegetőzött, hogy a vele történteket el fogja mondani a nővérének. Erre a vádlott megpofozta, és megfenyegette, hogy meg fogja verni, ha másnak szól a történtekről. Ezt követően a vádlott megerőszakolta a kislányt.

2007 tavaszán az erősen ittas vádlott újból megerőszakolta lányát, de másnap ismét közösült a kislánnyal. A sértett ekkor sem mert ellenkezni, félve a veréstől, de a történteket először nagynénjének mondta el, majd testvérének, egy osztálytársának és egy ismerősének is elmondta.

2010. szeptember 24-én este a vádlott Miskén, ahová a család albérletbe költözött, azért, mert lánya egy fiúval ment a boltba bevásárolni, a vádlott hazarendelte a lányát, útközben szidalmazva kísérte haza. Majd amikor a kislány félelmében a szomszédba szökött, és a vádlott ott rátalált, a hajánál fogva húzta ki a lányt az udvarra, megfenyegette, hogy meg fogja ölni, majd hazarángatta. A vádlottat ezt követően állította elő a rendőrség.

A vádlott fent leírt magatartásával a nevelési feladataiból származó kötelezettségét súlyosan megszegve veszélyeztette gyermekei testi, értelmi és erkölcsi fejlődését. A vádlott az eljárás során valamennyi terhére rótt cselekmény elkövetését tagadta – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Voober 2012. március 24. 01:15
  „A jelenlegi törvény senkit nem tart vissza attól hogy embert öljön, vagy gyereket molesztáljon. Egyre több az ilyen bűncselekmény és a jövőben számolhatunk a növekedéssel de ami rosszabb, megjelennek új bűncselekmények is.
  12 év fegyház... Meg szeretném kérdezni hogy minek?, miért?... Ha a mérleg ezt egyenlőnek mutatja akkor még nagyon sok hasonló aljas bűncselekményre számíthatunk.”
 • 20. tom_peris 2012. március 23. 22:11
  „Kellemes börtönéveket az aberrált elkövetőnek!”
 • 19. Egyolvasó 2012. március 23. 18:22
  „Levágni neki és az orra helyére operáltatni. A jó moderálva, moderálva, moderálva .”
 • 18. jq 2012. március 23. 11:16
  „Eddig is mi tartottuk el ("rokkantnyugdíjas" volt, persze) ezután is mi fogjuk...

  <moderálva>”
 • 17. EgEdina 2012. március 23. 09:57
  „Arra kell figyelni, hogy a börtönben nehogy öngyilkos legyen.REMÉLEM A RABOK KIHERÉLIK!!!! Megváltás lenne neki a halál azután, amit ott benn fog kapni. DE EZ EGY NEVETSÉGESEN ENYHE BÜNTETÉS!!!!! KEDVES BÍRÓSÁG, HA A MAGUK GYEREKE, HOZZÁTARTOZÓJA LETT VOLNA AZ ÁLDOZAT, AKKOR IS ENNYIVEL MEGÚSZTA VOLNA EZ A ROHADÉK???”
 • 16. X_Y 2012. március 23. 07:00
  „13. lingua 2012.03.22. 15:44
  Azért ilyenkor jól jönne a halálbűntetés...Teljesen felesleges etetni egy ilyet a börtönben hosszú évekig...

  Hidd el, neki a halálbüntetés lenne a "túl enyhe"... A kislányokkal erőszakoskodókat "szeretik" a cellatársak. Minden egyes napja maga a pokol lesz, ahhoz képest a halál semmi...”
 • 15. qrumpli 2012. március 23. 04:48
  „"Könyörgöm"

  Legalább a fütyijét vágják le neki!”
 • 14. dbd 2012. március 22. 16:33
  „Teljes mértékben csatlakozom a 13.hozzászóló véleményéhez.”
 • 13. lingua 2012. március 22. 15:44
  „Azért ilyenkor jól jönne a halálbűntetés...Teljesen felesleges etetni egy ilyet a börtönben hosszú évekig...”
 • 12. Qllancs 2012. március 22. 15:42
  „Az " apának " bár én inkább állatnak hívnám : min. élefogytiglan , levágott f..vel. Az "anya" állatnak meg ezt a 12 fegyházat megítélni.”
 • 11. külföldi09 2012. március 22. 14:59
  „Ezek után el lehet képzelni milyen ember Anyuka....aki két kislányt otthagy egy állatnak...mert nem véletlenül lépett le úgy, hogy még a lányokkal sem tartotta a kapcsolatot!!!
  Neki is börtönéveket!!!!”
 • 10. DÓZER 2012. március 22. 13:36
  „Az a két kislány élete végéig koszosnak, semmirevalónak, tárgynak érzi majd magát. Hihetetlen rombolás az, amit tett ez a lény. Ezt nem lehet csak valamiféle ellentételezéssel viszonozni - így lenne igazságos. Az élet elévezeteitől örökre meg kellene fosztani. Kasztrálás, retinaroncsolás, halláskárosítás. Ilyenkor magam is kezdek állattá válni....”
 • 9. lamuria 2012. március 22. 12:44
  „KASZTRALNI ES ELETE VEGEIG BEZARNI ..- ESZT KELL AZ ILJENNEL TENNI ..!!!!”
 • 8. bambinaXX 2012. március 22. 12:06
  „kevés, kevés..
  kényszerkasztrálás IS kellene az ilyennek a börtön mellett. talán visszatartó ereje lenne..?”
 • 7. igazságkereső 2012. március 22. 11:35
  „Nagyon kíméletes volt hozzá a Bíróság és a Szegedi Ítélőtábla! Nem is értem, miként válnak ilyen abberáltá gyermekes apák?!!”
 • 6. Queenmargareth 2012. március 22. 11:03
  „fáj, komolyan remélem a börtönben megtanítják mi is az "szex"”
 • 5. mango1 2012. március 22. 10:58
  „saját gyermekével ilyet tenni ---,remélem az anyának is van lelkiismeret furdalása-- mért szült két gyereket ha mind kettöt a sorsára hagyta---még bele gondolni is rossz mit élt át az a kislány---az ilyeneknek levágnám és a kezébe adnám---hogy soha ne tudjon ilyet csinálni----remélem bent megismeri a magyarok istenét”
 • 4. zoltanszabo 2012. március 22. 10:43
  „NA ilyen esetekre kellene a halálbüntetést visszahozni ! a rohadék ! Az ilyen nem is ember ! De a környezetét is jól megbüntetni , aki tudott róla és nem tett semmit. min. 20 év börtönt nekik !
  Példát statuálni , hogy aki még most is ilyet tesz --és nem derült ki még --visszatartó ererjű legyen a bünti !!”
 • 3. fedora 2012. március 22. 10:42
  „Nagyon remélem hogy ahová kerül ,Katika lesz a rohadék!!!!Elintézik aszt a mocskot ,felvetetik vele a szappant ,egy jó párszor!!”
 • 2. ascendum 2012. március 22. 10:20
  „Szörnyű, hogy ilyen is megtörténhet, hogy senki nem is foglalkozott azzal, mit mond a lány... Szörnyű, de manapság nem hihetetlen...”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazoltatás közben bukott le a körözött férfi

Kecskemét – Igazoltatás közben fogtak el egy bíróság által körözött nyárlőrinci férfit a… Tovább olvasom