Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Meggyűrűztek negyven kisgólyát

A Kiskunsági Nemzeti Park és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szervezésében és az EDF DÉMÁSZ Zrt., illetve a Primavill Kft. támogatásával zajlott a „Gólya Road Show" Kalocsa környékén.
A természetvédelmi szakemberek az áramszolgáltató munkatársainak segítségével kilenc településen mérték fel a térségben található fészkek lakóit. Az emelőkosaras járművekkel elért 13 gólyafészekben negyven gólyafiókára került gyűrű, aminek segítségével nyomon tudják követni a vonulásukat.

Az EDF DÉMÁSZ és a Kiskunsági Nemzeti Park közös akciója nem új keletű. Az EDF DÉMÁSZ felelős villamosenergia-szolgáltatóként elkötelezett a környezetvédelem mellett.

Az áramütés okozta madárelhullások csökkentése érdekében mindennapos az együttműködés a Kiskunsági- és a Duna-Dráva Nemzeti Park szakembereivel és a Magyar Madártani Egyesülettel. Javaslataik figyelembevételével történik az egyes gólyafészkek magasítása és a hálózati szakaszok szigetelő burkolása.

Az elmúlt két évben száznál több gólyafészek emelőt helyezett el a társaság és a magasított gólyafészkek 300 méteres körzetében megtörtént a 0,4 kV-os hálózat madárvédő szigetelése is. 2011-ben 50 millió forintot meghaladta a madarak biztonsága érdekében elvégzett (szigetelő burkolás, szárnyterelők és madárvédő kiülők szerelése) munka értéke. Jelenleg már 450 km madárvédett hálózat található az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázpalackkal a kezében menekült a lángoló nyaralóból

Szinte teljesen leégett egy nyaraló a soltvadkerti Büdös-tó partjánál a hétvégén. Többmilliós a kár.
Tovább olvasom