Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Megkezdődött a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalása Szegeden

Kecskemét - A volt szocialista politikust a tárgyalás ideje alatt Szegeden, a Csillagban őrzik.

Hatalmas sajtóérdeklődés mellett kezdődött kedden a Zuschlag-ügy másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán. A volt szocialista politikust, akit a tárgyalás ideje alatt nem Kecskeméten, hanem a Szegeden, a Csillagban őriznek, bilincsben kísérték a terembe. A kezdéskor rövid időre rögtön megakadt a tárgyalás, a nyolcadrendű vádlott, Vámosi Zsolt ugyanis elkésett.

Maráz Vilmosné tanácsvezető bíró csak az újságíróknak engedélyezte hogy a teremben maradjanak, az operatőrök és fotósok 10 percet kaptak, hogy felvételeket készítsenek, majd el kellett hagyniuk a tárgyalótermet.

A tárgyalás iratismertetéssel kezdődött. Zuschlag azt próbálta igazolni, hogy vagyona törvényes forrásokból származik, felesége gödöllői családi házuk építését bankkölcsönből fedezte.

Földes Gábor tizennegyedrendű vádlott ügyét a táblabíróság elkülönítette, mert egy másik büntetőügyben született nem jogerős döntés alapján paranoid személyiségzavara van. Ő elhagyhatta a tárgyalótermet.

Kép és hangfelvétel csak a tárgyalás első 10 percében volt készíthető. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
A kilencedrendű vádlott, Prácser László ügyvédje az Alkotmánybíróság állásfoglalását szerette volna kérni a bűnszervezetre vonatkozóan, és kérte a döntésig a tárgyalás felfüggesztését. A táblabíróság nem adott helyt a kérésnek.

Horányi Miklós főügyész arról beszélt, hogy a vádlottak „komoly értelmes emberek", akiket gyerekkorukban „nyilván megtanítottak, hogy lopni, csalni nem szabad, illetve a következményeket viselni kell." Az ügyész több vádlott – így Zuschlag esetében is – fegyházbüntetésre módosítaná az ítéletet.

A bírónő úgy tervezte, kedden az ügyvédek is beszélnek, a védelem azonban jelezte: nem úgy készültek, azt hitték, lassabban halad majd a tárgyalás. Ezért az ügyvédi perbeszédekkel szerdán folytatatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriásdaru a tanítóképző kollégiumánál – fotók

Több olvasónk is érdeklődött szerkesztőségünknél, hogy miért lett felállítva egy óriásdaru a TF belvárosi kollégiumának bejáratánál. Tovább olvasom