Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Meglepetésekkel teli szülinap, kulisszajárás és kuruc rejtvény

Kik azok a brémai muzsikusok? Mi történik a Katona József Színház kulisszái mögött? Mi is az a fokos és a lóding? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk ezen a hétvégén Kecskeméten.
Családi nap a Cifrapalotában

Őszbúcsúztató kalandtúrára várják a családokat október 15-én 10-16 óra között a kecskeméti Cifrapalotában. A családi napon a kurucok korával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A kicsik fokost, címert, oklevelet vagy lódingot készíthetnek, az idősebb korosztály pedig a tárlat megtekintése után kipróbálhatja a Rákóczi kirakót, olvashat Rákóczi novellákat, vagy megfejtheti a Kuruc rejtvényt. Sőt, ügyességüket is próbára tehetik a Most mutasd meg Rákóczi, és az Ostábla nevű társasjátékban. 11 órától megnézhetjük a Rákóczi hadnagya című filmet is.

Szülinap a Cirókában

25. születésnapját ünnepli a Ciróka Bábszínház október 16-án. Délelőtt 9.30-kor és 11 - kor a babáknak és szüleiknek kínáljuk a Piros! Sárga? Kék! című mesét, majd családi faültetés és születésnapi meglepetés is várja az apróságokat. Az óvodásokat és kisiskolásokat 15 órától A tücsök téli meséivel várják. Az előadás után pedig újabb meglepetéssel készülnek a vendégeknek. A születésnapi ajándékdobozból pedig előkerülnek a Ciróka új udvari játékai is.

Kulisszajárás a teátrumban

Kíváncsi arra, hogy mi történik a színház kulisszái mögött? Szívesen bepillantana a színfalak mögé? Ezen a hétvégén a teátrum számos titkára fény derül, méghozzá nem is akárhogyan. A 115. évadát elkezdő Katona József Színház két népszerű művésze, Hegedűs Zoltán és Sirkó László mutatja majd meg a kíváncsi közönségnek, hogy mi történik a kulisszák mögött. Kinyílik a fodrásztár is, ahol próbálhatunk parókát, de akár ragaszthatunk magunknak bajuszt is. Belebújhatunk kedvenc hőseink jelmezeibe, és ezekben a régi kosztümökben fotózkodhatunk. Annak is érdemes ellátogatnia a teátrumba, aki szeretné tudni, hogyan készül egy színdarab. Szombaton ugyanis A régi ház és a Winnetou próbáiba is beleshet a nagyérdemű. A csoportok óránként indulnak október 15-én 13-17 óráig. Jelentkezni személyesen a színház portáján lehet, vagy telefonon az 501-170-es számon.

Csörömpölők koncert

Az ősz hangulatát, szokásait, a szüreti munkákat idézi fel szombati zenés, táncos, mesés koncertjén a Csörömpölők Együttes. Október 15-én 15 órától szeretettel várják a családokat a Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

Tükörtermi Családi Mesehangversenyek

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon szombaton 16 órakor mesehangversenyre várja a családokat. A történet egy ereje fogytán lévő öreg szamárról, egy elaggott vadászkutyáról, egy lesoványodott macskáról, és egy rikácsoló kakasról szól. Vajon kik ők? Magányos, kegyvesztett háziállatok, akiktől a gazdáik ilyen-olyan okokkal, de meg akarnak szabadulni. Azonban a jó sorsnak köszönhetően, együtt, nemcsak egy betyárbandával szállnak szembe, hanem híres-neves brémai muzsikusokká válnak. Sőt, hogy haza is elkísérjék a gyerekeket, a mese után az apróságok elkészíthetik az állatok bábfiguráját.

A hangversenyen közreműködnek a Chorhidea Kamarazenekar és meghívott vendégeik, valamint a Tűzön-Vízen Át Hagyományőrző és Néptánc Egyesület tagjai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapig tart az internetes népszámlálás

Az országos felmérésen eddig másfél millió háztartás vett részt. Interneten vasárnapig lehet kitölteni a kérdőíveket. Tovább olvasom