Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Megnőtt a kereslet a kisebb bérlakásokra

Az elmúlt hónapokban egyre több olyan érdeklődő jelentkezett, aki a Mercedes üzemben vagy egyéb kecskeméti cégnél talált állást, szívesen bérelne kisebb lakást.
Módosította Kecskemét költségvetési és vagyongazdálkodási bizottsága legutóbbi ülésén az idei lakáshasznosításra vonatkozó javaslatát. Ennek értelmében a Petőfi Sándor utca 16. szám alatt lévő, eddigi krízislakások közül 40 darabot, a Széchenyi sétány 4. szám alatt lévő fiatal házasok otthona minősítésű lakások közül pedig 20 darabot szobabérleti lakásnak minősített át.

A döntés oka és előzménye, hogy a Petőfi Sándor utca 16 szám alatt 150 önkormányzati tulajdonú lakás van, ebből 60 lakást korábban krízislakássá minősítettek azok számára, akik hitellel terhelt ingatlanukat kényszerértékesítés miatt elveszítik. A krízislakások iránt azonban csekély az érdeklődés, eddig mindössze három olyan kérelem érkezett, amely megfelelt a rendeletben előírt feltételeknek, a lakások többsége tehát üresen áll.
Hasonló a helyzet a Széchenyi sétány 4. szám alatt. Ott 210 önkormányzati tulajdonú lakás van, ebből 153 fiatal házasok otthona minősítésű, amelyből jelenleg 30 darab üres.

A bérlő nélküli lakások nem kevés költséggel járnak a városnak, különösen fűtési szezonban.
Szobabérlők házaként viszont van kereslet e lakásokra. Az elmúlt hónapokban egyre több olyan érdeklődő jelentkezett, aki a Mercedes üzemben vagy egyéb kecskeméti cégnél talált állást, szívesen bérelne kisebb lakást, de a piaci kínálatban már nem talál.

A bizottsági döntésnek köszönhetően most újabb 60, amúgy üresen álló lakást lehet piaci alapon bérbe adni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bács-Kiskunba hozzák az import borok háromnegyedét?

Az első jelentés alapján eddig összesen 7000 hektoliter Európai Unióból származó bort ellenőrzött a… Tovább olvasom