Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Megnyílt a Széchenyi-programiroda Baján

A megyeszékhelyeken kívül csak Baján nyílt eddig Széchenyi-programiroda, amely két hónapja kezdte meg működését a városban.
Az elmúlt hetekben sok ügyfelet tájékoztattak a pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról. A legtöbben a vállalkozásfejlesztés és az energiatakarékosság állami támogatásáról érdeklődtek. Szekeres Szabolcs fejlesztési tanácsadó hangsúlyozta: előbbinél teljesen friss, akár a múlt héten alakított vállalkozással lehet pályázni. Egyes esetekben a támogatás vissza nem térítendő része eléri a 45 százalékot, a cégek pedig akár ingatlanuk fejlesztésére is fordíthatják a pénzt. A támogatás másik 45 százaléka kedvező kamatú hitel, így az önrész csak az összeg 10 százaléka lesz. Mint megtudtuk, az energiatakarékossági támogatásoknál a fűtés korszerűsítése és a nyílászárók cseréje a magánembereket is érdekli.

A tanácsadó kiemelte a fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázatot is. A kezdők előbb képzésen vehetnek részt, majd üzleti tervet készítenek. A pályázati összeg egyéni vállalkozó esetében 3, társas cégnél pedig 4 millió forint lehet. A támogatás 90 százalékos. Ez a pályázat januárban jelenik meg, a tervek szerint a 35 éves felső korhatárt 40-re emelik.
A bajai Széchenyi-programiroda továbbra is várja az érdeklődőket. Jelenleg a hét három napján tartanak nyitva, de a munkatársakat telefonon, illetve e-mailban is el lehet érni. A pályázókat az első tájékoztatástól kezdve a program megvalósulásának zárultáig segítik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmillió forintot ér a kecskeméti nő gyilkosa

Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány arra az… Tovább olvasom