Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Megszólította az egyház a kecskemétieket

Kecskemét - A szervezők becslése alapján mintegy tízezer ember vett részt a három napon keresztül zajló Kecskeméti Városmisszió programjain. Folytatása következik.
A város főterén tartott sajtótájékoztatójukon értékelték a katolikus egyház és a hozzá közel álló, helyi civil szervezetek vezetői a három napos Kecskeméti Városmissziót. Farkas P. József társszervező, a Woytila Barátság Központ alapítója a delmagyar.hu kérdésére elmondta, hogy a három nap alatt a különböző programokon – ide értve a főtéren hatalmas tömeg előtt celebrált ünnepi szentmisét és körmenetet is – összesen mintegy tízezer ember vett részt a programokon. Az intézményvezető kiemelte továbbá, hogy példamutató volt a különböző civil mozgalmak összefogása és együttmunkálkodása, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.

Rengetegen vettek részt az egyház utcai programjain.
Rengetegen vettek részt az egyház utcai programjain.

Jeney Gábor, Kecskemét plébánosa szintén örömét fejezte, hogy ilyen sok embert sikerült megszólítaniuk. Személyes élményeiből kiemelte, amikor a rózsafüzér körmenet során a buszmegállóban álló emberek is becsatlakoztak az imádságokba, illetve az esti moldvai táncest alkalmával fiatalok is nagy kedvvel álltak be a táncosok közé. Szintén nagy eredménynek tekinthető, hogy a közösségteremtő szándékkal szervezett ifjúsági szentségimádásra 59 fiatalt sikerült az utcáról a templomba invitálni. Ezeknek a fiataloknak nagy része korábban nem is járt még templomban – mondta Jeney Gábor.


Szintén nagy sikere volt a rendezvény három napja alatt a Máltai Szeretetszolgálat által működtetett missziós kávéháznak, ahol mintegy 1600 vendég fordult meg a hétvégén. A szervezők egyet értettek abban, hogy a kezdeményezést folytatni kell, hiszen ahogy fogalmaztak: „most van a magvetés ideje, és a Jóisten segítségével eljöhet majd az aratásé is!"

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2011. június 09. 11:25
    „A vallás a szegények ópiuma. (V.I. Lenin)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vihar sem bírt a Guinness rekorderekkel Kecskeméten

Bár háromnegyed órával a 14 órás kezdés előtt még ítéletidő tombolt Kecskeméten, mégis 2140-en fogtak a kezükbe poharat, és ittak pontban kettőkor egy-egy pohár egészséges csapvizet. Tovább olvasom