Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Megtisztult a graffititől és a falragaszoktól a buszpályaudvar

Kecskemét - A Belvárosi részönkormányzat ülésén több fontos döntés is született: teljes takarítást végeztek a buszpályaudvaron és hamarosan bevezetik a mobil készülékekről történő parkolás díjfizetését.
A napokban ülésezett a Belvárosi részönkormányzat, ahol új tag felvétele mellett a részönkormányzat tagjai döntöttek a 2011-es maradványpénzek felhasználásáról. A Belvárosi részönkormányzat ennek megfelelően határozott egy klubhelység elinditásáról ahol, megfelelő infrastuktúra mellet a kerület nyugdijasainak számitógépes tanfolyamokat, illetve internetezési lehetőséget fognak bíztosítani, várhatóan már téltől.

A részönkormányzati üléseken felmerült belvárosi közlekedéssel és parkolási gondokkal, valamint a piacot érintő beruházásokkal kapcsolatban Vörösmarty Attila, a Belváros képviselője egyeztetést kezdeményezett Kun Istvánnál, a Piac- és Vásárigazgatóság vezetőjével, valamint az önkormányzat részéről Orbán Csabával és munkatársaival. A megbeszélésen részt vett Lévai Jánosné a Műkerti városrész képviselő asszonya is, aki a nagybani piacnál lévő parkolási problémákra kereste a megoldást.

A részönkormányzat ülésén elhangzott, hogy rövidesen lehetőség nyílhat a mobil készülékekről történő parkolás díjfizetésre. A vásározók és vevők azon kérésére is keresi a részönkormányzat a megoldást, hogy a körforgalom és az új parkolók megépítése után milyen lehetőségek lesznek a piac forgalmának fellendítésére.

A hét elejére megtisztult a graffititől és a falragaszoktól a buszpályaudvar. A Belvárosi Részönkormányzat felkérésére dolgoznak a megállóban a PRO-FREZIA Kft. munkatársai. Korábban a Nagytemplom melletti területet tisztították meg, most a központi autóbusz pályaudvart. A várakozóhelyekre felragasztott hirdetéseket és a grafitiket távolították el kézi szerszámokkal, valamint egy speciális szerrel. Ez az anyag feloldja a festéket, majd egy nagynyomású géppel lemossák az elcsúfított felületeket, így egy megtisztult és megszépült buszpályaudvar áll a Belváros szívében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betört a ház előtt parkoló autó kulcsáért, majd elhajtott

Egy betörő úgy lovasított meg egy kecskeméti ház előtt parkoló autót, hogy előbb beosont a lakásba,… Tovább olvasom