Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Megújult a Dunatetétlen-Harta összekötő út Bács megyében

Kecskemét – Több mint 13 kilométeren felújították az 5305-ös számú mellékút Dunatetétlent Hartával összekötő szakaszát, másfél milliárd forintot meghaladó beruházás keretében – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-t.
Pécsi Norbert Sándor közölte: a 13,4 kilométeres útszakaszon a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező DME Konzorcium elvégezte a burkolat szélesítését, a pályaszerkezet részleges cseréjét és a padka újraépítését. Kialakította továbbá az útpálya megfelelő vízelvezetését, gondoskodott az árkok és átereszek tisztításáról, és a forgalombiztonság érdekében több helyen is új autóbuszöblöket létesített.

A fejlesztés Dunatetétlenen és a település környékén közvetlenül több ezer helybeli közlekedő kényelmét és biztonságát szolgálja – fogalmazott a szóvivő.

A több mint 1,5 milliárd forintos beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-alföldi Regionális Operatív Program 2011-2013-as akciótervének keretein belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszra kiemelt figyelmet fordítanak az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek és az üzemeltető is - jegyezte meg a szóvivő.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek részeként a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújítására kapott felhatalmazást.

A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda rendelkezésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy új beruházással 100 új munkahely születik

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. közel 5 milliárd forint összegű beruházással épülő új gyárának és tesztlaborjának az építését kezdték el pénteken Kecskeméten. Tovább olvasom