Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Megújult a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ informatikai hálózata

Kecskemét - A 2011 áprilisában megkezdődött Pólus projekt 2014 márciusában készül el.
Több mint 460 millió forintos beruházással elkészült a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ informatikai hálózatának fejlesztése - közölte az intézmény főigazgatója szerdán, a kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Svébis Mihály a legnagyobb magyarországi kórházi informatikai fejlesztésnek nevezte a - 11 milliárd forintot meghaladó Pólus projekt részeként elvégzett - beruházást.

A főigazgató bejelentette: a 2011 áprilisában megkezdődött Pólus projekt 2014 márciusában készül el.

Bányai Gábor (Fidesz-KDNP), a korábbi intézményfenntartó, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzat már korábban megkezdte az informatikai rendszer fejlesztését, mintegy 200 millió forint összegben kicserélte a kórház szervereit.

Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere, a kórház korábbi főigazgatója kiemelte: a mostani beruházás nemcsak az informatikai rendszer felújítása miatt, hanem a kórház póluskórházzá történő átalakítása szempontjából is fontos. Hangsúlyozta, hogy a kórház a fejlesztések befejezése után az ország egyik legkorszerűbb egészségügyi intézménye lesz.

A polgármester a város és az Országgyűlés egészségügyi bizottsága nevében mondott köszönetet az intézmény jelenlegi vezetésének azért, hogy a betegellátás zavartalan biztosítása mellett folyik a beruházás.

Zombor Gábor beszámolt arról, hogy a kórház számlájára folyósították azt az 1 milliárd forintot meghaladó összeget, amely a kecskeméti kórházba integrálódott kalocsai és kiskunfélegyházi kórház adósságkonszolidációjára érkezett.

Mészáros János, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) dél-alföldi területi igazgatója szerint a kórház ma már komoly informatikai háttér nélkül nem tud megfelelni az elvárásoknak. Bejelentette: a Kecskeméti Gyógyintézeti Központba integrálódott két kórház – a kalocsai és a kiskunfélegyházi – további fejlesztéséről már kormánydöntés született.

Az eredeti tervek szerint a Póluskórház projekt keretében felépülő új részleg létrehozása több mint 11,6 milliárd forintba kerül. A beruházás az EU támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A teljes költségvetésből az építőipari kivitelezés összege 4,999 milliárd forint. A beruházás révén a 30 éve, két telephellyel működő megyei kórház egy helyen, a legmodernebb műszerekkel fogadja majd a betegeket.

A fejlesztési projekt során egy új, 15 ezer négyzetméteres kórházi szárny épül, amelyben anya-gyermek központ, valamint szív- és érrendszeri centrum fog működni. Emeletráépítés következtében 1300 négyzetméterrel bővül a rendelőintézet, továbbá 2200 négyzetméter meglévő terület átalakítása történik meg a diagnosztikai épületben.

Emellett összesen mintegy 3 milliárd forint értékben 454 új orvosi gépet, illetve műszert vásárolnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes útzár volt az 51-es úton

Két autó ütközött Apostag és Dunaegyháza között szerda este. Tovább olvasom