Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

MÉH telepre viszik a Nemzeti Konzultáció leveleit

Az „új nemzeti konzultáció" bojkottját hirdette meg félegyházi sajtótájékoztatóján a kiskunfélegyházi és a Bács-Kiskun megyei MSZP, valamint a Societas Baloldali Mozgalom.
Az állításuk szerint csaknem egymilliárd forintba kerülő levelezést ugyanis pénzkidobásnak tekintik. Véleményük szerint ezt az összeget nemesebb célokra, például az egészségügy helyzetének javítására lehetne fordítani.

Garai István, az MSZP Kiskunfélegyházi szervezetének elnöke nem vitatta, hogy szükség van az emberekkel való kapcsolattartásra. Ugyanakkor a napokban a háztartásokba eljuttatott levelekben megfogalmazott kérdéseket álságosnak tartja. Véleménye szerint a Fidesz kormányra kerülése előtt a legtöbb témakörben ígéretet tett a megvalósításra, így értelmezhetetlen, hogy most a teljesítés helyett konzultációt kezdeményez. Konkrét kérdésekről szólva helytelenítette azt a felvetést is, miszerint a nagycsaládosok támogatását ki kellene terjeszteni az új autók vásárlására is.

Az ifjú szocialisták álságosnak tartják a kormány kérdőívét.
Az ifjú szocialisták álságosnak tartják a kormány kérdőívét.

A sajtótájékoztatón Horváth Tamás, az MSZP megyei alelnöke is a bojkott mellett érvelt. A Societas megyei elnöke arra kérte azokat, akik egyetértenek a bojkottal, hogy a leveleket ne a kukába dobják, hanem juttassák el a gyűjtőhelyekre. A sajtótájékoztató szervezői elmondták, az összegyűjtött leveleket a MÉH-telepen értékesítik, a befolyt összeget pedig a Karácsonyi Fény Alapítványon keresztül a rászoruló félegyházi családok segítésére fordítják.

Olvasóink írták

 • 20. OberonNo1 2012. június 21. 09:24
  „Tulajdonképpen csak két kérdést kellett volna feltenni, mindkettőt önmagának Az egyik az : meddig kívánjátok még az én miniszterelnökségemet ezzel az államapparátussal?
  A második : mikortól adjam át a hivatalt a következő vezetőségnek.
  Válaszlehetőségek: 1. kérdésre 1( még kívánjuk) 2 (már rég nem kívánjuk)
  2. kérdésre 1( 2012 január 1) 2 ( távozhatok e a köztársasági elnökkel együtt)

  Egyébként akárhogyan forgatom az irományokat csak a válaszborítékon van feltüntetve hogy hova megy a válaszunk ráadásul tavalyi dátummal KKÉF= KÁRPÁTALJAI KATOLIKUS ÉRTELMISÉGI FÓRUM.

  LEGALÁBB AZZAL MEGTISZTELHETTÉK VOLNA A MAGYAR POLGÁRT HOGY AKIK ELBÍRÁLJÁK A VÁLASZOKAT ALÁÍRJÁK,
  mert akkor hiteles ha a munkád mellé adod a neved.”
 • 19. zördög 2012. június 20. 20:15
  „A képet kivágtam és egy olyan térképvédő fóliával beleragasztottam a........ piszoárba.Már négy napja bírja a ragasztó”
 • 18. macusnéni 2012. június 20. 13:32
  „Okos kezdeményezés,be kell vinni a MÉH-be és az érte kapott pénzt eljuttatni,akiknek nehéz az életük.Egy értelmetlen valami az egész cirkusz.”
 • 17. bélabá 2012. június 19. 21:29
  „Nálunk még a kutyának sem kellett. Szó szerint. Pedig minden szutykot megrág. Felbontás előtt gondosan széttéptem és szelektív gyűjtőbe helyeztem.
  Komolyra fordítva a szót: érdekelne, hogy ténylegesen mennyibe került ez a bohóckodás?”
 • 16. kumisz 2012. június 19. 16:38
  „Ha egy miniszterelnök, a miniszterei és az igen jólfizetett tanácsadók ezekre a kérdésekre nem tudja a választ, akkor igen nagy a baj!!!!!!!!!!!!!”
 • 15. Vörcsi 2012. június 19. 16:32
  „Mások ennél sokkal jobbat találtak ki. Amúgy aranyos és udvarias fiatalemberek járják a panel épületek lépcsőházait, és az első felindulásban a reklámújságok gyűjtőjébe dobott felbontatlan borítékokat összeszedik, elviszik. Hiába, ügyes ez a FIDESZ!”
 • 14. nanemaaa 2012. június 19. 16:19
  „Szerintem igenis van jelentősége a körlevélnek. Ugyanis a legfontosabb eleme a mellékletét képező "felhatalmazás". Mert már mindent tudnak az "elvtársak+ csak a mail címünket nem. Ez hiányzik még a nyilvántartásukból. A mail cím alapján nem csak rólunk tudhatnak meg mindent, de feltárhatják baráti, ismerősi körünket, esetleg üzleti kapcsolatainkat és szokásainkat is. No ez az ami igazán fontos.
  A másik viszont a kérdőív, ami gondosan elolvasva azért is szórakoztató, mert a kérdéseknek az adott válaszokhoz sok esetben nem sok köze van.”
 • 13. Kulik 2012. június 19. 15:40
  „6.papika56 2012.06.19. 10:20
  Én is megkaptam el is olvastam és a kukába végezte !...

  No ezzel el is mondtál magadról mindent...”
 • 12. Együgyű 2012. június 19. 13:35
  „,,MÉH telepre viszik a Nemzeti Konzultáció leveleit"
  Na, azt ne embörök?
  Mert mind, ha a titán Viktor arcát látnám a képen!
  Rendszerváltó, boldog, ifjúkori, bohókás, Fideszes nemzetmegváltó kép!
  Az ilyet pedig a keblünkön melengetni kellene! Nagyon zseniális marketing fogás, hogy egy mai megviselt kép nem került erre a korszakalkotó papírra! Mindent megért még a ,,864 milliárd ft -be került idáig + míg feldolgozzák ! + többtíz milliót"is! Most is az istenadta nép az akkori rendszerváltás boldog pillanatait éli át? Akkor mondjuk ki újra! Takarodjatok ki szovjet katonák! Ide ugyan többet idegen hatalom be nem teszi a lábát!
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek!
  OFF.”
 • 11. makovaros 2012. június 19. 13:15
  „röhej erre van pénz”
 • 10. fer981 2012. június 19. 12:04
  „megint hülyére vesznek bennünket:) megkérdezem !!! vannak, akik azt mondják, 1 lábbal is tudnak dolgozni. Ön mit gondol , kell-e a másik, vagy tényleg elég 1 ??? és a sok nemnormális, még vissza is küldi a választ, azt hiszi, majd az lesz, amit bexelt:)”
 • 9. rózsakert 2012. június 19. 11:32
  „6.papika56 2012.06.19. 10:20

  szerencsére milliárd helet MILLIÓBA---de így is értelmetlen-mint maga az egész ország így mindenestül.”
 • 8. achilleus 2012. június 19. 11:31
  „Csak mert az MSZP nem pazarolta a közpénzt ilyenekre, hogy ...

  1) Vannak akik szerint általános, mindenkire kiterjedő tandíjat kell bevezetni minden felsőoktatási intézményben, vannak akik szerint nem. ....

  2) Vannak akik szerint vizitdíjat kell fizetni minden vizsgálat után, vannak akik szerint nem. ....

  3) Vannak, akik szerint a befizetett TB-járuléknak elegendőnek kellene lennie a kórházi kezelési költségek fedezésére, vannak akik szerint további kórházi napidíj befizetése szükséges. ....

  Nem gondolom, hogy felelősségáthárítási céllal van értelme ilyen konzultációkat rendezni, de, azok akik homlokegyenest más ígéretekkel nyertek választásokat, és soha senkit nem kérdeztek meg az általuk bevezetendő pályamódosításról, most azon ötletelnek, hogy hogyan lehetne "megfúrni" lejáratni egy kezdeményezést, na azzal nem tudok egyetérteni. A fenti három kérdésre kiírt referendum önmagában többe került, mint 4 nemzeti konzultáció.”
 • 7. rózsakert 2012. június 19. 11:30
  „5.igazságkereső2012.06.19. 10:07

  drollocska-alias kismagnó-mi a baj?sírd ki magad a vállamon?még mindig visszamutogatni---tudom, hogy a vezíretek generális-admirális csak ezt tudja....de a hívők is csak ennyit tudnak?szánalmas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  a levél aynaga papír-ami jól ég - tehát kazánokban naygon jól hasznosítható----de ha 90%-a el is ég-attól még messze 90% felett fognak a válaszlevelek visszaérkezni és paktum.”
 • 6. papika56 2012. június 19. 10:20
  „Én is megkaptam el is olvastam és a kukába végezte !
  Semmi értelmes kérdés nincs benne !! De a válaszok ..hááát az se semmi. !
  864 milliárd ft -be került idáig + míg feldolgozzák ! + többtíz millió !
  Álkérdések , semmit mondók ! Vajon ki találta ki --és mennyiért ?? Melyik csókos v. családtag kapott ezért tízmilliókat ???
  Majd viktátor ezt a levelet --lobogtatja az EU ban , lám-lám megkérdeztük a népet !
  A válaszokra ÚGY SE kíváncsi , de a 3 lehetőség is BUGYUTA válasz ! Ez akkor lenne jóóó, ha mindenki MAGA írhatná oda amit gondol ! Na de az nyomdafestéket nem tűrne !!!
  Az 1 milliárdból : HÁNY MUNKAHELY jöhetet volna létre ???? Hány iskolás ehetne belőle a nyáron --min. 50 000 gyerek nem kap főtt ételt a szünetben !!
  Az eü gy romokban ??? iskolák bezárnak ..pedagógusok --útcára kerültek !!!!!!!!!!”
 • 5. igazságkereső 2012. június 19. 10:07
  „Csak nem keserű a csokoládé,T. MSZP és Societas Baloldali Mozgalom? Amikor hatalomban voltak, nem izgultak ennyire az egészségügy helyzetéért, hiszen" rendesen megkezelték" a Társadalombiztosítás felülről nyitott kasszáját! Nem vagyok egyik irányban sem elfogult, de a hsz-ekből elég sok szervilis mondat került napvilágra,remélhető ugye, hogy szerzőik nem szenvednek meningeális arterio sclerosisban?!!”
 • 4. azigazitrebitsch 2012. június 19. 09:27
  „Nem a szemétben,de az újrahasznosítható anyagok közt valóban ott a helye.
  (szemétben annak van a helye,aki küldte :-)) )”
 • 3. klj-54 2012. június 19. 08:46
  „Kezemben egy ilyen boríték, el is olvastam ami benne van.
  Én csak egy hatelemis parasztgyerek vagyok, de még én is látom, hogy egyértelműen egy irányba irányított kérdések vannak.
  Pont olyan, mintha a kivégzendő választhatna a kötél és a gázkamra között!
  Cinikus, gonosz az aki ezt kitalálta és velünk fizetteti ki a költségeit.”
 • 2. roxper 2012. június 19. 08:36
  „Jól teszik, ennek a sz*rnak a szemétben a helye!!!”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. június 19. 07:55
  „Praktikus gondolat: kánikulában a karácsonyi ajándékokon révedezni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalos: Csukics is elhagyja a KTE-t

A KTE hétfőn hivatalos honlapján megerősítette a delmagyar.hu-n már múlt héten olvasható hírt, miszerint Valadan Csukics sem hosszabbítja meg szerződését. Tovább olvasom