Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Mellkason szúrta élettársát - három évet ülhet érte

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti nőt, aki egy veszekedés során konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.
A korábban már egyszer büntetett, jelenleg 53 esztendős Tedásné Virág Zsuzsanna 2010 márciusától élettársi kapcsolatban élt a későbbi sértettel egy kecskeméti lakásban. A férfi és a nő között gyakoriak voltak a tettlegességé fajuló veszekedések.

2010. november 30-án este a vádlott születésnapját ünnepelték, éjjel 11 óráig beszélgettek, italoztak. A nő bort ivott, úgy, hogy korábban már bevette pszichés megbetegedésére felírt gyógyszereit. Éjfél körül lefeküdtek aludni, ám összevesztek azon, hogy a férfi anyagilag támogatja a házasságából származó lányát. Dulakodni kezdtek, majd a vádlott telefonálni, illetve távozni akart, de a sértett nem engedte. A nő többször rosszul lett, a férfi ápolta.

Ezután a vádlott felkelt, kiment a konyhába, ahol magához vett egy konyhakést, majd a szobába visszatérve megöléssel fenyegette élettársát. A férfi az előszoba felé hátrált, amikor a vádlott mellbe szúrta. Az asszony ezt követően újból rosszul lett, a megszúrt férfi próbált segíteni rajta, végül mentőt is hívott hozzá, az orvosok azonban nem a nőt, hanem a sértettet látták el. A férfi sérülése nyolc napon belül meggyógyult, a szakértői vélemény szerint azonban életveszélyes is lehetett volna, a súlyosabb következmény elmaradása nem a vádlotton múlott.

A vádlott arra hivatkozott, a férfi bántalmazta, csupán azért vette magához a kést, hogy távozni tudjon a lakásból, s félelmében, kilátástalan helyzetében szúrt. Az ítélőtábla szerint azonban nem állapítható meg a jogos védelem helyzete. A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit ezért jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: maffiaszerű korrupció szövi át az országot!

Megszorításokkal nem lehet kikerülni a válságból, hangsúlyozta Vágó Gábor országgyűlési képviselő csütörtöki Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján. Tovább olvasom