Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Mesével tanultak a gyerekek - galéria

A falánk tyúkocska, a szóló szőlő és a három kismalac történetét is elmesélték Kecskemét nagycsoportosai a Széchenyi Sétányi Óvoda Varázshegy Fesztiválján.
Jelmezekkel, díszletekkel felszerelkezve gyülekeztek november 25-én reggel a város nagycsoportosai a Széchenyi Sétányi Óvodában. A június
Tudás a mesére felépítve

A Széchenyi Sétányi Óvoda sajátossága, hogy projektmódszerrel segítik a gyerekek fejlődését az óvónők. A projektek egy-egy mesének az ismeretanyagára épülnek, hiszen mi állna közelebb a gyerekekhez, mint a mese, amely ugyanúgy építkezik, mint a kicsik gondolkodása. Az óvónők ehhez kapcsolják azokat a tudástartalmakat, amikkel meg kell ismerkedniük a gyerekeknek.
óta tehetségpontként működő intézmény ugyanis egy új megmérettetést indított útjára. - A színjátszás az a tevékenységi terület, amivel a városban egy óvoda sem foglalkozik – emelte ki Ferenczyné Kerekes Edit, a Széchenyi Sétányi Óvoda intézményegység-vezetője. – Vers- és mesemondó, néptáncos és bábos verseny is van már a városban, de a dramatizálással eddig egy óvoda sem foglalkozott. Mivel mi már nyolc éve meseprojekttel dolgozunk, úgy gondoltuk, hogy ez számunkra testhezálló terület. Tehetségpontként az évek óta sikeresen működő Fülemüle Fesztiválunk mellett újabb tehetséggondozási feladatot vállaltunk fel. Ezért hirdettük meg a város óvodásainak a Varázshegy Fesztivált – tette hozzá Ferenczyné Kerekes Edit.

Mesével tanultak a gyerekek - GALÉRIA (Fotók: Gál Orsolya)

A versenyen nyolc intézmény nagycsoportosai vettek részt. A gyerekek izgatottan várták, hogy belebújhassanak jelmezeikbe, és színpadra léphessenek. Elmesélték a falánk tyúkocska, a három kismalac, a szóló szőlő, és a kiskondás történetét is.
- A mese az önkifejezés egyik formája. A gyerekek miközben játszanak, újra átélik a történetet, belebújhatnak a szereplők bőrébe, és minden feszültségüket feloldhatják. A színjátszással tanulják az együttműködést, figyelnek a másikra és segítenek egymásnak. Sokféle kompetencia fejlődik a dramatizálás során, többek között a gyerekek beszéde, mozgása, térérzékelése is. Ezen kívül élmény jelent számukra az is, ha közösen készítjük el a jelmezeket, díszleteket – tette hozzá az intézményegység-vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autólopás a Lánchíd utcában

Kecskemét – Péntekre virradóra elloptak egy Lada Niva terepjárót a Lánchíd utcából. Tovább olvasom