Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Méteres betonacélt dobott társa fejébe egy halasi diák

Osztálytársa fejen dobta egy méteres betonacél csővel, ezért szenvedett életveszélyes sérüléseket a 17 éves kiskunhalasi fiú.
Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn életveszélyes sérüléseket szenvedett egy kiskunhalasi tanuló az egyik helybéli középiskolában. A delmagyar.hu információi szerint a fiút regy társa dobta fejen egy méteres betonacél darabbal.

Dr. Nyíkos Tamás főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda reggel arról tájékoztatta a delmagyar.hu-t, hogy az eddigi adataik szerint hétfő délelőtt a Vári Szabó István Szakiskola tanműhelyében két 17 éves diák, tanítási időben, a tanterem takarítását végezték, melynek során szórakozásból egy cementes zsákba dobáltak egy méter hosszú betonacélokat. Egyikük figyelmetlenségéből adódóan az eldobott betonacél a másik diák fültájékán keresztül, a koponyaüregébe hatolt. A sérült kiskunhalasi fiút súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A sérülést okozó tanulót a nyomóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki.
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság által, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást még aznap a helyszíni szemle, a beszerzett adatok és a tanúk kihallgatása alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya átvette, majd életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja tovább az eljárást.

Olvasóink írták

 • 19. tucat 2012. június 07. 13:34
  „18. lepkehalo 2012.06.07. 12:42
  Egyáltalán nem vagyok elnéző, kedves Lepkeháló. Ellenkezőleg, gyakran szembesülök azzal a megjegyzéssel, hogy olykor már-már elviselhetetlenül maximalista vagyok. Magammal szemben valóban, különösen pedig a hivatásommal összefüggő dolgokban. Ez pedig egyúttal azzal is jár, hogy számomra az "elnéző" magatartás általában a közömbösséget, a problémák, ilyen-olyan magyarázattal ellátott megkerülését jelenti, amelytől viszolygok is rendesen minden nap, mert az ilyesmit nemcsak nehezen viselem, hanem meg sem tűröm a környezetemben. Sokan nem is bírják velem... A maximalizmusom pedig abban áll, hogy igyekszem a helyzeteket a lehető legjobban, legmélyebben megérteni, hogy a megoldást és a következményeket az egyén és közössége(i) számára optimális, de legalább a kívánatost megközelítő irányokba terelhessem. Ehhez nem utolsó sorban körültekintő tájékozódás és higgadt, indulatmentes mérlegelés is szükséges. Meg sok egyéb (több éves, évtizedes előzmények) is, amelyet azonban nyilvánvalóan nem lehet mindenkitől minden ügyben elvárni. A paksi atomerőmű diszpécseri szolgálatát például semmi szín alatt, semmilyen körülmények között nem merném elvállalni egyetlen percre sem, és még az ott dolgozó mérnökök kioktatása, a munkájuk rögtönzött, frappáns, netán indulatos "értékelésének" a gondolata is távol áll tőlem. Ha ilyesmibe kezdenék, azt nyilván csak a társaságomban lévők mulattatása okán tenném. Tudja, mint elefánt a porcelánboltban. :D
  Ugye, ha most ismét elolvassa a korábbi szavaimat, akkor már nem lát engem elnézőnek? :)

  Legyen szép és derűs a napja! :)”
 • 18. lepkehalo 2012. június 07. 12:42
  „16. tucat: Janikovszky Évának van egy könyve, A lemez két oldala. Azonos helyzet két nézőpontból leírva - tanulságos és mulatságos volt. Csak halkan kérdem: ha a te fiad fejébe suhant volna az a betonvas, akkor is ilyen elnéző vagy?”
 • 17. Ganxta 2012. június 06. 23:28
  „"Szép a piros ló,
  Zöld lombok között,
  De szebb a fekete <moderálva>,
  Fehér combok közt."

  Ezt írta egy Déris legény,
  kinek <moderálva> igen kemény.”
 • 16. tucat 2012. június 06. 21:35
  „Ebben az életkorban a kölykök, kivált a fiúk, roppant találékonyak, impulzívak, és meredek ötleteik támadnak, amelyeket szinte azonnal a harci, rivalizáló szellem feléledése követ, vagyis hacsak lehet, meg is valósítják őket, tekintet nélkül arra, hogy veszélyes-e. Sőt, olykor éppen abban lelik a kedvüket, hogy a veszedelmes helyzetekben igazolják magukat, kiérdemelve a társ(ak) elismerését (meg merem csinálni, vagány vagyok, célba találok, legyőzlek, jobb vagyok nálad, erősebb, bátrabb - netán okosabb -, stb., stb.).
  Ez is ilyen játék volt, amelyben talán a feladat kiadójával (és általában a rájuk kényszerített renddel) szembeni, tudattalan, vagy éppen tudatos ellenállás, lázadás is tetten érhető. Mindezt - és ebben egyetértek több hozzászólóval, akár csendben, akár indulatosan kérdezik - a velük foglalkozó felnőtteknek, tanárnak, gyakorlatvezetőnek is tudnia kell, és ennek megfelelő felügyeletet kell biztosítani a számukra, mondjuk, legalább hallótávolságból. Még akkor is, ha egyébként külön-külön némelyik kis, felnőtt formájú, de sajátosan kamasz életkori vonásokkal élő krapek kipróbáltan megbízhatónak bizonyult már, mert kettesben, netán nagyobb, felnőtt kontroll nélküli falkában már egészen más motívumok preferenciája lesz az irányadó a viselkedésükben. Mint itt is.
  Másrészt - és erről is tanúskodik néhány hozzászólás - az ilyen események egyáltalán nem mondhatóak kortünetnek, vagyis az ilyen meggondolatlan játékok nemcsak a mai ("hülye" - mondják róluk sokan, pedig egy frászt azok!) gyerekekre jellemzőek, hanem mindenkor jellemzőek voltak és lesznek az ilyen korú kis fickókra. Így működik a voltaképpen még alakulófélben lévő, de roppant fogékony és kreatív agyuk, ezt pedig egy pillanatra sem szabad figyelmen kívül hagyni! Nem rosszak, nem hülyék tehát, hanem... ilyenek. Hadd ne írjam le az életkori sajátosságaikat, mert szeptemberig sem végeznék a feladattal. Én imádom őket, és a legjobban talán éppen akkor, amikor istenigazából agancsot akasztanak velem! Ezek a csaták egyenesen csodálatosak, számomra megtisztelően felemelőek, ilyenkor érzem nemcsak az ő szenvedélyeiket, hanem a sajátomat is (ez ők maguk, és szinte mindig érzik is a nyavalyások! :)), és nem csak őket fejlesztik... :) Számomra nélkülük hajítófát se érne ez a nyomorult világ!

  Szívből remélem, hogy maradandó következmények nélkül, teljesen felépül ez a kis lökött görcs kölyök! És a másik kis őrült is képes lesz feldolgozni a történteket, főleg, ha megfelelő segítséget is kap hozzá, természetesen nem kizárólag és főleg nem elsősorban a társadalom bosszúját megtestesítő büntetőjogi felelősségre vonás formájában. Az önmagában nemcsak kevés, hanem egyéb formájú, alapvetően szükséges segítség híján többet árthat, mint amennyi - vitatható - haszna lehet egy ilyen ügyben, a személyiség-fejlődés ilyen fokán álló emberkének. Ismétlem: nem hülye, nem fogyatékos, nem gyengébb elmeállapotú, mint bármelyikünk, hanem kialakulatlan, és nem kizárólag a szocializációja fogyatékossága, hanem az agyi strukturálódásnak és fiziológiájának a korára jellemző, természetes állapota (pl. az amygdala túlműködése és a homloklebeny kialakulatlansága, és ezek magatartásbeli következményei) miatt is: kamasz. Felnőttnek látszik, és annak is akar látszani minden erejével, de NEM AZ! Attól még évek választják el, és ő érzi is ezt, és lavírozgat a saját határai mentén, frászt hozva gyakorta a környezetében élőkre. Ő ilyen, és nekünk legalább ennyit tudnunk kell róla.
  Szeretettel, türelemmel törődni egy kamasszal, persze, sokkal nehezebb, mint a baklövései felett utólag törvényt ülni, minden felelősséget (a tudatlanságét is, pedig, hát..., ugye?) a nyakába varrva. Sőt, hovatovább a tizenkét éveseket is büntetőbíróság elé akarjuk citálni... Hát..., inkább semmit se mondok erről, mert az már nem lesz szalonképes. Nem kéne mindjárt a szülészeten falhoz vágni..., prevencióképpen, hm? Ugye, mondtam, jobb, ha nem szólok erről!

  Akkor hát, a lényeg: jobbulást és teljes felépülést mielőbb - mindkettő kis őrült csikónak, testileg és lelkileg is!

  (Fordított szereposztásban is megtörténhetett volna ez a szörnyű baleset, de most így esett, és a felelősséget sajnos a közvetlenül előidézőnek a jog előtt is vállalnia kell. Remélem, kap ehhez is neki való, optimális segítséget, és nem fogják őt sem cserben hagyni! Az egyéb, remélhetőleg a felelősségük tudatának nyomásával úgyszintén küzdők pedig, mint szakmailag képzett, okos, hivatalos személyek, nyilván képesek lesznek feldolgozni az eseményeket, és a rájuk vonatkozó konzekvenciák megállapítása sem fogja meghaladni a képességeiket. A cél csak az lehet, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő - legalábbis ilyen következményekkel ne. Mert a csikó csikó volt, és az is marad mindig, szóval a veszély sosem múlik el, amíg csikók ficánkolnak közöttünk. És adja az ég, hogy ficánkoljanak minél többen, mindörökké! Igyekszünk vigyázni rájuk is, még, ha olykor pokolian megizzasztanak és feldühítenek is bennünket, ugye? :))”
 • 15. Stif 2012. június 06. 20:46
  „Egyébként nem véletlen, hogy a Vári Szabó korábbi neve alapján csak "Garbai Egyetem" néven forog közszájon... Elit egy szakmunkásképző, és az integráció is kiválóan folyik arrafelé, mert sokféle náció megtalálható az intézményben... Röviden botrányos a híre a sulinak.”
 • 14. vovozs 2012. június 06. 18:53
  „12--Az új igazgatónő. Szeretem a nőket de nem ezen a poszton.”
 • 13. 6664 2012. június 06. 18:30
  „12. geysa1 2012.06.06. 17:55 Várom én is :-))”
 • 12. geysa1 2012. június 06. 17:55
  „Hali Dérisek!

  Nekem most volt a 35 éves érettségi találkozónk. Halálra röhögtük magunkat az anekdotákon és sztorikon amik elhangzottak. Hát én tudnék mesélni. Ajánlanám a Déri honlapját. Ígéretet tettek arra, hogy az iskola eltelt időszakában végzetteket felviszik a honlapra és majd ott lehet sztorizni, emlékezni valamint a tablókat megpróbálják digitalizált fényképekkel felvinni. Jó ötlet. alig várom.”
 • 11. Horthyszobor 2012. június 06. 16:52
  „9.:)”
 • 10. Elendur 2012. június 06. 16:26
  „off

  Mi az a betonacél cső? Beton acélról már hallottam, acél csőröl is. Bár rég tanultam ezekről, de így, hogy betonacél cső, nem rémlik. Valaki segítene? Köszönöm

  On”
 • 9. vovozs 2012. június 06. 15:27
  „Ha a Déri is mesélni tudna....”
 • 8. Horthyszobor 2012. június 06. 14:40
  „Hüje gyerekek! És itt a gyerekek szón van a hangsúly... Mi is felelőtlenek voltunk, bár csak az ívhegesztő pálcát dobáltuk a mennyezetbe. Az is veszélyes volt. Bár Maki tanár úr sokáig nem értette, hogy lehet, hogy ennyire sokat hegesztettünk el a pálcából... Csak amikor egyszer felnézett, utána volt kellemetlenségünk belőle, ha jó emlékszem kimagyaráztuk:)”
 • 7. badoravarva 2012. június 06. 14:31
  „6. kefír 2012.06.06. 13:59
  Ezek szerint Téged még neveltek!”
 • 6. kefír 2012. június 06. 13:59
  „Évekkel ezelőtt 17 évesen kórházba jártam gyakorlatra. Emberéletet bíztak rám, olykor emberéletet mentettem. Nem fogták a kezem, nem zárták előlem a gyógyszer szekrényt. A gyerek és a szülő felelősségét nagyobbnak tartom a pedagógusénál. Érdekes, hogy ezek a kölykök a kocsmában, és a háló szobában már jól elboldogulnak- de a tanulás és társai valahogy nem mennek.”
 • 5. Blueman333 2012. június 06. 12:01
  „Valamit szögezzünk le! Egyértelmű, hogy két gyengeelméjű hülye gyerek rosszul sikerült játékáról van szó! A hülye gyerekek mai generációja így játszik! Nem ez a lényeg! Szaktanterembe, tanműhelybe, a szaktanár jelenléte nélkül tartózkodni tilos! Tanárbácsi hol volt?? Ha meg nem volt ott, az ajtónak zárva kellett volna lennie! Ebből a szempontból az ő felelőssége is megállapítható!”
 • 4. lepkehalo 2012. június 06. 11:29
  „1. Virág25: Nem óvodásokról van szó, nehogy már fogni kelljen a kezüket egész nap (vagy mégis kéne?). Te feltételeznéd, hogy beküldesz 2 diákot takarítani, és ők nem takarítanak, nem ücsörögnek, nem a berendezési tárgyakba karcolják a nevüket, hanem vasdarabokkal egymást dobálják. Nooormááális???”
 • 3. badoravarva 2012. június 06. 10:59
  „1. virág25 2012.06.06. 10:31
  Miért?
  Ott kellett volna lennie?
  Azért, hogy az ő fejébe dobják?
  A tanárnak ma semmihez nincs joga:(”
 • 2. igazságkereső 2012. június 06. 10:46
  „Ami a magyar és egyes iskolákban történik, az már komolyan felveti az iskolaigazgató súlyos felelősségének kérdését is! Kész Chicagó a 70-es évekből, a mi ma a magyar iskolákban történik!!”
 • 1. virág25 2012. június 06. 10:31
  „Megkérdezném csendesen hol volt a felügyelő tanár?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videó: tragédia a pláza parkolóban

Videó felvétel készült a szombati tragédiáról, amikor is egy munkagép halálra gázolt egy idős bácsit az egyik kecskeméti bevásárlóközpont parkolójában.
Tovább olvasom