Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Mézeskalács, liba les és batyus bál

Számos program várja a kikapcsolódásra vágyókat ezen a hétvégén is Bács-Kiskun megye településein. Megnézhetjük a vándormadarak vonulását, díszíthetünk mézeskalácsot, mehetünk batyus bálba, sőt, akár horgolni is megtanulhatunk.
Jótékonysági hangverseny

Először ad koncertet Kecskeméten a Szent Efrém Férfikar. A Szentcsalád Plébánia nagytermében november 18-án, pénteken este 18.30-tól hallhatjuk a fennállásának 10. évfordulóját ünneplő kórust. Műsorukban többek között Liszt zsoltárok és motetták, Rachmaninov, Csajkovszkij, görög-bizánci és gregorián művek is szerepelnek.

Tükörtermi hangverseny mézeskaláccsal

Hamupipőke történetét ismerhetjük meg a Kecskeméti Ifjúsági Otthon tükörtermi családi mesehangversenyén szombaton 16 órától. Perrault meséje ezen a délutánon összefonódik Mozart, Beethoven, Brahms és Schumann muzsikájával. A hangverseny után Hamupipőke konyhájába is bepillanthatunk, ahol megtanulhatjuk, hogyan díszíthetjük ki az illatos és finom mézeskalácsot.

Fúvósok koncertje

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar. Ebből az alkalomból adnak jubileumi hangversenyt november 19-én, szombaton 16 órakor a hajósi Művelődési Házban.

Batyus bál

Batyus bálra várják a családokat november 19-én, szombaton 19 órától a Szentcsalád Plébánia Nagytermében. A belépőjegy egy tányér sütemény vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy tombola tárgy.

Márton napi liba les a Böddi-széken

Aki szeretné megnézni a vándormadarak vonulását, annak ott a helye a Böddi-széken november 19-én, szombaton. A Dunatetétlen határában elterülő szikes tó a Felső-kiskunsági szikes tóláncolat tagja. A sekély vizű, időszakosan kiszáradó tavat különleges növény-és állatvilág jellemzi. Aki kíváncsi a vándormadarak vonulására, a következő telefonszámokon kaphat bővebb információt a programról: Kovács Sándor 30/9837-701, Oroszi Zoltán 30/3629-255.

Jubileumi koncert

A húszéves Ad Libitum kórus ad jubileumi koncertet november 19-én szombaton 18 órától a bajai Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskola sportcsarnokában, a Vonatkertben. Vezényel Pethőné Kővári Andrea.

Koncert és kézműves foglalkozás

Érdemes lesz vasárnap ellátogatniuk a hajósi kastélyba azoknak, akik szeretik a muzsikát és szívesen tanulnak új kézműves technikákat. Délelőtt 10.30-tól az Ifjú zenebarátok világnapja alkalmából a gyerekeket várják egy koncerttel, mely ezúttal az őszről szól. Délután pedig a horgolás fortélyaival ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok 14 órától.

Karinthy örök

Rendhagyó irodalomórára várják az érdeklődőket november 21-én, hétfőn 14.30-tól a Bácskai Kultúrpalotában, Baján. A Karinthy örök című vidám irodalmi műsor a budapesti Szabad Ötletek Színházának előadása. Karinthy Frigyes írásainak örökérvényűségéhez nem férhet kétség, sok-sok generáció fog még felnőni sziporkázó, ironikus humorán. Az előadásban olyan műveket hallhatunk, melyben iskolás gyermek és felnőtt egyaránt megtalálja világát. Részletek hangzanak el olyan sikeres írásokból, mint a Tanár úr kérem, a Görbe tükör, a Rájöttem valamire és a Betegek és bolondok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cserbenhagyás: többszörös csonttörést szenvedett az elgázolt biciklis

Megállás nélkül elhajtott a helyszínről annak a Volvónak a vezetője, aki csütörtök éjszaka gázolt el egy biciklist Lajosmizse külterületén. Tovább olvasom