Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Miben mondjunk igent?

Kecskemét - Lehet hófehér, elefántcsont- vagy éppen pezsgőszínű, fodros, gyöngyös, rózsákkal díszített, abroncsos vagy éppen szűk, de akár elöl rövid, hátul hosszú is. A tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása bizony egyáltalán nem könnyű feladat.
Bár évről évre egyre kevesebben kötnek házasságot hazánkban, ezekben a hetekben ez cseppet sem látszik meg a városháza elé szombatonként begördülő esküvői autók számán. A legtöbb pár ugyanis augusztusban és szeptemberben mondja ki a boldogító igent. Miközben ők az utolsó simításokat végzik, hogy minél tökéletesebben sikerüljön a nagy nap, sokan már most elkezdték a készülődést azok közül, akik jövőre kötnek házasságot. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, mint hogy egyre többen keresik a 2012-es katalógusokat a menyasszonyiruha-kölcsönzőkben.

Az esküvői készülődés fontos pontja a menyasszonyi ruha kiválasztása. – A legjobb, ha az első próbára a házasságkötés előtt fél évvel érkezik hozzám a menyasszony. Akkor ugyanis még bármilyen kérés teljesítésére van lehetőségünk – mondta a delmagyar.hu-nak Víg Marianna, a Maya Esküvői Ruhaszalon vezetője, aki kézzel gyöngyözött, minőségi francia ruhákat kínál a hozzá érkező aráknak.

Milyen menyasszonyi ruhát válasszunk? - GALÉRIA

Mennyiért ölthetjük magunkra álmaink ruháját?

Ahogyan a ruhák minősége, színe és fazonja is különböző, éppen úgy az áruk is széles skálán mozog. Akár negyvenezer forintért is bérelhetünk ruhát, azonban vannak olyan modellek, amiért bizony nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Egy-egy ruha kölcsönzése ugyanis akár két-háromszázezer forintba is kerülhet. Marianna szerint hatvan-hetvenezer forintért már jó minőségű, szép ruhát lehet találni. 

 
- A menyasszonyok között van olyan, aki már konkrét elképzeléssel jön hozzánk, míg mások bizonytalanok, ránk hagyatkoznak. Ez általában korosztályfüggő. Főleg a húszas éveik elején járó fiatalok között tapasztalom, hogy sokan nincsenek még teljes mértékben tisztában a saját lehetőségeikkel. Néha olyan ruhába szeretnének belebújni, amiben majdnem elvesznek, épp hogy csak látszódnak. Nekik segíteni kell, hogy lássák, milyen szépek. A harminc év feletti menyasszonyok határozottabbak, náluk viszont gyakran előfordul, hogy ragaszkodnak valamihez. Kialakult egy stílusuk, amitől nehezen térnek el – tette hozzá Marianna.

A szalon vezetőjétől megtudtuk, bizony sok menyasszony nehezen nyílik meg a próba első pár percében. – Az első negyedóra azzal telik, hogy próbálom egy kicsit megismerni a hölgyet, miközben lehet, hogy az első ruhát már rá is adom. Fontos, hogy a bizalmába fogadjon, hiszen így tudok segíteni neki – árulta el Marianna.

Milyen menyasszonyi ruhát válasszunk? from Delmagyar.hu - Kecskemét on Vimeo.


A férfiaknak egyszerűbb?

Az, hogy mit viseljen a férfi az esküvőn, egyszerűbb kérdésnek tűnik. Sőt, a vőlegények általában nem is kezdik el hónapokkal a nagy nap előtt keresgélni a megfelelő ruhát és a kiegészítőket. Azonban mégsem olyan egyszerű a helyzet, mint ahogyan azt legtöbben gondolják, hiszen színt és szabásvonalat tekintve is sokféle lehetőség közül választhatnak. Viselhetnek például szmokingot, frakkot vagy a mostanában egyre népszerűbb hosszított longzsakettet is.

 
A menyasszonyok többsége nem egyedül, hanem kísérővel érkezik a szalonba. Van, aki barátnőkkel, míg mások családtagokkal jönnek próbálni. - A legszerencsésebb, ha szülővel vagy testvérrel érkeznek, mivel a barátnők sokszor úgy próbálnak segíteni a menyasszonynak, mintha maguknak választanának ruhát. Pedig az a legfontosabb, hogy azt a ruhát találjuk meg, amiben az ara legjobban érzi majd magát – osztotta meg velünk tapasztalatát Marianna.

Az esküvői ruhák divatja évről évre változik. Az egyszerűbbek helyett ma már egyre többen keresik a különlegesebb, látványosabb ruhakölteményeket. A színválaszték is egyre gazdagabb, hiszen a hófehér mellett elefántcsont, arany vagy éppen pezsgő árnyalatba hajló ruhában is kimondhatjuk az igent. – A magyar menyasszonyok többsége hagyománytisztelő, ezért is keresik sokan a hófehéret. Legtöbbször magam is ezt ajánlom, hiszen a téves nézetekkel ellentétben bármilyen bőrszínhez jól áll a fehér. Azonban azok, akik a második esküvőjükre készülnek vagy már van gyermekük, szívesebben választanak krémesebb árnyalatokat – tudtuk meg Mariannától.


Milyen menyasszonyi ruhát válasszunk? - GALÉRIA

Arra, hogy meddig érdemes keresgélni a tökéletes ruhát, hány szalonban kell szétnéznünk, és mennyi ruhacsodát célszerű felpróbálni, Mariannának megvan a tökéletes receptje. – Mindenkinek azt szoktam mondani, hogy menjen el több helyre. Így le tudja majd szűrni, hogy milyen minőség és ár az, ami számára megfelelő. Járt nálam olyan menyasszony is, aki az első ruhát felvéve azt mondta, hogy tovább ne is keressünk. Volt olyan is, aki az interneten kinézte az álomruháját, és azt kérte, nem is volt hajlandó felpróbálni másikat. Azonban akadnak olyanok is, akik Budapesttől Baranyáig bejárják az országot. Egy biztos, a menyasszony abban a pillanatban, amikor rajta van az a ruha, ami tényleg az övé, tudni fogja, hogy megtalálta a tökéletest. Sokszor csillan meg ilyenkor könnycsepp a szemükben. Mindenki ezt az érzést várja, és ez valóban megvan. Amíg ezt nem érzi a menyasszony, addig érdemes keresnie – tanácsolta Marianna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyen vadászrepülőgépeket 3,5 milliárdért!

A hat MiG-29B típusú és két MiG-29UB típusú vadászrepülőgép eladó 3,457 milliárd forintért. Tovább olvasom